Ambasada Statelor Unite în România invită studenții români să candideze la cea de-a cincea ediție a Kennedy Academy for Students

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education, invită studenții români cu vârsta cuprinsă între 18-27 de ani să candideze la cea de-a cincea ediție a Kennedy Academy for Students. Programul Kennedy Academy for Students este structurat în jurul subiectelor de democrație, educație civică și participare activă în comunitate și va avea loc între 20-24 februarie 2024, în București.

Deși sectorul ONG din România a crescut în ultimele decenii, mediul în care activează suferă în continuare din cauza lipsei competențelor de conducere. Acest program oferă unui număr de 15 participanți o șansă unică de a învăța despre leadership și implicare civică. Cu accent pe îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză și promovarea valorilor democratice, programul are ca scop dezvoltarea unor lideri activi în sfera civică, care pot aduce schimbări pozitive în comunitate. Participarea la acest program este gratuită, urmând ca 15 tineri să fie selectați printr-un proces de aplicare online. Studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale. Ediția a V-a a Kennedy Academy va include și o componentă online, derulată anterior desfășurării programului, cu formatori din SUA.         

Kennedy Academy for Students este dedicat studenților vizionari și creativi care vor să dea naștere unor schimbări tangibile în organizațiile/comunitățile din care fac parte. Pentru acest lucru nu este nevoie numai de pasiune, dar și de o înțelegere a procesului de funcționare al societății civile, de sistemul public din care fac parte și de interacțiunea la nivel național între și dintre aceste asociații și alte instituții publice. La sfârșitul programului, studenții vor avea șansa să împărtășească noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și să pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile din care provin.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, la orice profil de studiu;
  • au minim 18 ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (20 Feb. 2024);
  • sunt înscriși într-o asociație studențească din România / ONG;
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză;
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare/universitare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în perioada februarie-martie 2024;

Cei interesați pot aplica online până la finalul zilei de 7 ianuarie 2024 (ora 23:59 RO).

Informațiile despre eveniment și aplicația online sunt disponibile aici: https://www.romania.americancouncils.org/kennedy-academy-for-students-ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lidl România readuce în magazine gama Deluxe și organizează un concurs cu premii

lun dec. 4 , 2023
Lidl România readuce în magazinele din toată țara produsele festive din gama Deluxe, recunoscută pentru selecția de preparate premium, inspirate dintr-o varietate de bucătării internaționale, oferite românilor la prețuri accesibile. Ca în fiecare an, gama Deluxe, reprezentativă pentru perioada sărbătorilor, oferă specialități culinare populare deja în rândul clienților, dar și […]

V-ar putea interesa și: