Ambasadorul Olandei a venit să-i spună lui Vergil Chițac că vrea să ajute Constanța

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Roelof van Ees, l-a vizitat azi pe primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. Șeful misiunii diplomatice a  Regatului Ţărilor de Jos a fost însoțit de consilierul economic și comercial al Ambasadei, Wijnand  Marchal și de Dan Coman, consul onorific.
Vergil Chițac și Roelof van Ees

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Roelof van Ees, l-a vizitat azi pe primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. Șeful misiunii diplomatice a  Regatului Ţărilor de Jos a fost însoțit de consilierul economic și comercial al Ambasadei, Wijnand  Marchal și de Dan Coman, consul onorific.

„Roelof van Ees a evidențiat, cu această ocazie, potențialul semnificativ de care dispun orașul și portul Constanța și a reiterat întreaga disponibilitate a țării sale de a consolida legăturile dintre municipalitățile din România și cele din Olanda, pe toate palierele: autorități, mediile de afaceri, comunități locale etc. A menționat în mod concret expertiza olandeză în domenii precum mobilitatea urbană, eficientizarea transportului public, strategiile smart cities etc., expertiză care a stat la baza unor programe locale de dezvoltare ale altor orașe din România. A transmis disponibilitatea autorităților publice ale orașului Rotterdam de a consolida raporturile cu Primăria municipiului Constanța, prioritar prin revitalizarea actualului Memorandumului de Înțelegere dintre cele două orașe, semnat la 5 iunie 1998.”, precizează primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, șeful misiunii diplomatice a subliniat totodată „necesitatea existenței unui mediu prietenos pentru companiile străine și locale, fără de care nu pot exista investiții substanțiale și pe termen lung”.

„Primarul municipiului Constanța a exprimat interesul municipalității de a beneficia de expertiza Olandei în domenii ce pot îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor municipiului Constanța, precum și necesitatea revitalizării Memorandumului de Înțelegere menționat, prioritar în domenii de cooperare precum: mobilitate urbană, eficientizarea transportului public, strategii locale de dezvoltare durabilă etc. A punctat întreaga sa disponibilitate de a crea, la nivel local, condiții atractive pentru mediile business locale și străine, ca bază a creșterii investițiilor străine în municipiul Constanța. A subliniat interesul de a coopta, în procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare a municipiului Constanța, experți de valoare din Olanda. A precizat că va iniția procesul de reevaluare a Memorandumului de Înțelegere dintre orașele Constanța și Rotterdam, în sensul revitalizării acestuia, din perspectiva prioritară a permanentizării și consolidării schimbului de bune practici între cele două orașe, în domenii de interes reciproc.”, mai spune Primăria Constanța.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.