Ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, a sărbătorit Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, în Constanța și Cernavodă

Ambasadorul SUA Katheleen Kavalec a făcut o vizită de două zile în Constanța și Cernavodă, subliniind parteneriatul durabil dintre Statele Unite și România. Vizita, care a avut loc între 12-13 iulie, a cuprins câteva evenimente semnificative, care au celebrat legătura dintre cele două națiuni.

În data de 12 iulie, doamna Ambasador Kavalec a ajuns în Constanța pentru a inaugura expoziția We the People (Noi, Poporul), găzduită de pitoreasca Piață Ovidiu din Constanța, o ocazie importantă pentru a sărbători 25 de ani de Parteneriat Strategic între Statele Unite și România.

Proiect emblematic de diplomație culturală al Ambasadei SUA, în parteneriat cu Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, Agenția Națională de Presă Agerpres și Universitatea din Craiova, expoziția itinerantă surprinde elementul uman care este esențial pentru relația noastră bilaterală de succes. Expoziția a călătorit la Craiova, Timișoara, București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca și Constanța. Expoziția Noi, Poporul este o mărturie a relațiilor cu mai multe fațete dintre cele două națiuni și oferă o sursă de reflecție asupra istoriei noastre comune și inspirație pentru viitorul nostru comun.

Detalii aici: „Noi, poporul” – o expoziție care sărbătorește 25 de ani de parteneriat strategic România – SUA. Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec: „România continuă să dovedească lumii că își realizează potențialul și își respectă angajamentele”

În cursul serii, doamna ambasador a găzduit recepția organizată la renumitul Muzeu Național de Istorie și Arheologie Constanța. Arhitectura frumoasă a muzeului și bogatele artefacte și exponate istorice au oferit un fundal captivant pentru eveniment. Ambasadorul Kavalec a subliniat importanța legăturilor interpersonale și a surprins spiritul expoziției spunând: „Expoziția pe care o vedeți astăzi, aici, în Piața Ovidiu, Noi, Poporul, este un eseu fotografic care celebrează și explorează multiplele fațete ale relației dintre români și americani. Aceste fotografii spun povestea colaborării și cooperării noastre diplomatice, de securitate, economice și culturale și roadele acestor eforturi – ceea ce două mari națiuni care lucrează împreună pot realiza.” La recepție au mai susținut discursuri secretarul de stat în  Ministerul Culturii, Diana-Ștefana Baciuna, primarul Constanței, Vergil Chițac (video AICI), directorul pentru Diplomație Culturală din Ministerul de Externe, Andrei Luca, și directorul general al Agenției Naționale de Presă Agerpres, Claudia Nicolae.

În data de 13 iulie, doamna ambasador Kavalec a făcut un tur al Centralei Nucleare de la Cernavodă, împreună cu directorul executiv al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, și directorul Centralei de la Cernavodă, Valentin Nae. Centrala Nucleară de la Cernavodă reprezintă un simbol al cooperării strânse dintre Statele Unite și România în domeniul energetic. În timp ce a observat tehnologiile sigure și avansate utilizate în centrală, doamna ambasador Kavalec a purtat discuții despre energia nucleară, subliniind rolul acesteia în stimularea dezvoltării durabile și în creșterea securității energetice.

Recomandare: Când vom putea călători fără viză în SUA. Ce spune Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

Mai târziu, în aceeași zi, doamna ambasador Kavalec a vizitat Spitalul Orășenesc Cernavodă, împreună cu directorul spitalului, Marius Sponoche, și Cosmin Ghiță, și a participat la inaugurarea unei noi aripi a spitalului, finanțată prin unul dintre proiectele de responsabilitate socială ale Nuclearelectrica, din ultimii ani. Turul ambasadorului prin spital a evidențiat importanța calității serviciilor medicale și a angajamentului de durată pentru sănătatea românilor.

Vizita la Constanța și Cernavodă a doamnei ambasador Kavalec întărește angajamentul Statelor Unite față de Parteneriatul Strategic România-SUA, deschizând calea pentru o colaborare mai strânsă în diferite sectoare. Evenimentele au demonstrat viziunea comună și prietenia neclintită dintre cele două națiuni, promițând un viitor strălucit de cooperare și prosperitate reciprocă.

Foto deschidere: Facebook/IonuțRusu


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SEAS - două luni de teatru de calitate în Constanța. Programul complet al stagiunii

joi iul. 13 , 2023
Teatrul de Stat Constanța organizează, în lunile iulie și august, Stagiunea Estivală a anului 2023, al cărei finanțator este Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Constanța. SEAS – STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, Constanța, iulie – august 2022 este un eveniment conceput pentru a oferi constănțenilor, dar și […]

V-ar putea interesa și: