Ambasadorul Statului Israel în România a vizitat compania de apă RAJA SA. A atras atenția asupra necesității protejării resurselor de apă

O delegație israeliană aflată în vizită de lucru la Constanța, din care au făcut parte E.S. dl. Reuven Azar – Ambasadorul Israelului în România, dna. Avigail Shtamler Paz – Consilier Economic la Ambasada Israelului în țara noastră,  dl. Călin Cosar – Președinte, Camera de Comerț și Industrie România – Israel și dl. Andrei Mâinea – Senior Manager, Ambasada Israelului în România a fost primită astăzi – 18 ianuarie 2023, de conducerea societății RAJA SA la sediul central al companiei.

Vizita a avut loc ca urmare a relațiilor dintre compania constănțeană de apă și diferite firme de specialitate din Israel pentru implementarea unor tehnologii performante la nivelul sistemului de alimentare cu apă și de canalizare, dar și în baza îndelungatei și strânsei legături de prietenie și cooperare dintre RAJA SA și Ambasada Statului Israel din România.

Parteneriatul datează de foarte mulți ani și se bazează pe interesul comun de a dezvolta cele mai inovatoare soluții de prezervare a resurselor de apă, concomitent cu îmbunătățirea eficienței operaționale și a performanțelor asumate. De-a lungul timpului RAJA a reușit să colaboreze cu companii de specialitate din Israel, un exemplu fiind sistemul de comunicare a datelor – SCADA, sistem implementat deja în 32 de localități.

Delegația israeliană a vizitat sediul central al companiei, stația de Pompare Călărași și  Dispeceratul Central SCADA.

În cadrul discuțiilor, E.S. Ambasadorul Israelului în România – dl. Reuven Azar a atras atenția asupra necesității protejării resurselor de apă, precum și folosirea judicioasă a acestora:

„În ultimii ani, tot mai multe zone se confruntă cu probleme legate de fenomenul de secetă. În Israel aplicăm o soluție de reumplere a acviferului de mare adâncime cu apa rezultată din procesele de epurare, iar pământul acționează ca un filtru. În plus, apa rezultată în urma epurării poate fi folosită și în agricultură”.

Pe parcursul întâlnirii s-a pus accentul pe intensificarea relațiilor de colaborare și extinderea domeniilor de cooperare, RAJA fiind interesată de cele mai  performante tehnologii și echipamente pentru sectorul de apă, canalizare/epurare, dar și producerea de energie verde.

„Provocarea momentului pentru compania noastră este reducerea consumului și aplicarea celor mai bune soluții pentru producerea de energie verde. Implementarea unui proiect SCADA la nivelul tuturor sistemelor operate și înființarea de parcuri fotovoltaice la nivelul punctelor de lucru, vor duce la o scădere semnificativă a consumului de energie. Am pus deja în funcțiune doua parcuri fotovoltaice, la Stația de Epurare Eforie Sud și sediul central, iar rezultatele ne încurajează să extindem acest program la nivelul a peste 30 de locații”, a declarat Aurel Presură, Director General RAJA SA.

E.S. dl. Reuven Azar este Ambasador al Statului Israel în România din August 2022.

Reuven Azar a deţinut funcţia de director al grupului de lucru Israel-SUA-China din cadrul Ministerului Israelian de Externe. Anterior, a fost consilier-adjunct pentru securitate națională și politică externă în Consiliul Național de Securitate și consilier de politică externă al prim-ministrului Israelului. Timp de patru ani, Reuven Azar a fost și ambasador-adjunct în Statele Unite. Ambasadorul s-a născut în Argentina, în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim (cu master în Relaţii Internaţionale), vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi arabă, iar în prezent studiază limba română.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bărbatul și femeia care au aruncat în aer două bancomate din județul Constanța și-au recunoscut faptele

mie ian. 18 , 2023
Bărbatul şi femeia care au aruncat în aer două bancomate din judeţul Constanţa, la sfârşitul anului trecut, au fost trimise în judecată de procurori. Acestea au recunoscut comiterea faptelor în faţa anchetatorilor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că au fost trimişi în […]

V-ar putea interesa și: