Amendă de 750 de euro pentru proprietarii care nu curăță după câini, în Franța. Un deputat spune că „excrementele canine pot fi un adevărat flagel”

Amendă de 750 de euro pentru stăpânii care nu curăță după câini, în Franța

Autorităţile din Bergerac, capitala unei regiuni intens frecventată de turişti din sud-vestul Franţei, care îşi doreşte să fie “curată şi primitoare”, au creat o amendă de până la 750 de euro pentru orice proprietar de câine care nu curăţă după animalul său în spaţiile publice, relatează luni AFP.

„Persoanele acompaniate de un câine sunt obligate să ia măsuri de îndată, prin orice mijloace adecvate, pentru colectarea excrementelor animalului respectiv”, pe străzi, în parcuri, grădini şi în alte spaţii publice, stipulează decretul municipal din 11 aprilie.

Amenda de 750 de euro este probabil cea mai mare din Franţa, potrivit deputatului Loic Dombreval, specialist în probleme legate de animale şi medic veterinar.

„Excrementele canine pot fi un adevărat flagel în unele oraşe, iar acest lucru ajunge să îi stigmatizeze pe câini şi pe proprietarii lor”, a comentat el pentru AFP.

Potrivit primăriei din Bergerac, prin această măsură se doreşte să se asigure siguranţa şi sănătatea publică.

Primăria impune, de asemenea, aducerea de către proprietarii de câini a „cel puţin două recipiente de colectare în timpul plimbărilor zilnice”, sub ameninţarea unei amenzi de până la 38 de euro, având în vedere că astfel de recipiente sunt distribuite gratuit.

Situat la o distanţă de două ore cu maşina de Bordeaux, oraşul Bergerac, celebru pentru foie gras, trufe, castele şi podgorii precum Monbazillac, se bazează în mare parte pe turism.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

„Universuri paralele”. Pe scena Teatrului de Stat Constanța, mai bine ca la Hollywood

Mon May 2 , 2022
De două ori am vrut să ies din sală în timpul unui spectacol de teatru. Prima dată, pentru că piesa era pur și simplu proastă (nu-i spun numele, nu cred că se mai joacă). A doua oară, zilele trecute, la „Universuri paralele”, dar dintr-un motiv opus: spectacolul a fost prea […]