Amendamentul care ar fi permis intrarea în legalitate a construcțiilor fără autorizație, în anumite condiții, a fost retras

Horia Tutuianu, PSD
Horia Țuțuianu, deputat PSD

Doi parlamentari PSD au depus un amendament la Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului. Unul din ei este constănțeanul Horia Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean.

Practic, amendamentul dădea posibilitatea ca unele construcții edificate fără autorizație de construire să poată intra în legalitate.

S-a creat o furtună pe Facebook, întreținută de un deputat USR, care a criticat dur această măsură.

Amendamentul a fost retras.

I-am cerut totuși un punct de vedere lui Horia Țuțuianu pentru a afla la ce s-a gândit exact. Acesta ne-a precizat că intenția a da o mână de ajutor administrațiilor locale, după ce mulți primari s-au plâns de o stare de fapt: există multe construcții edificate fără autorizații, pentru care proprietarii nu plătesc niciun fel de impozit.

„Amendamentul nu însemna că autoritatea locala trebuie să elibereze autorizație de construcție, dar le dădea dreptul celor care au construit fără autorizație să solicite eliberarea acesteia. Doar dacă îndeplineau condițiile legale și respectau PUZ-ul li s-ar fi putut elibera autorizația de construire. Trebuie să existe un T0, să se intre în legalitate.”, ne-a declarat acesta.

Organizația județeană a PSD avea cunoștință de acest demers.

„Fiecare deputat are libertatea de a avea inițiative legislative, fără a cere aprobarea organizației (din care face parte). Propunerea este înaintată liderului de grup și discutată de conducerea partidului.”, a precizat conducerea organizației.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Constanța introduce abonamentul la purtător pentru zona zero de parcare

Wed Jul 27 , 2022
Primăria Municipiului Constanța și SC Confort Urban au anunțat, miercuri, introducerea abonamentului de purtător pentru parcarea în zona zero. Acesta oferă o soluție pentru ca agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată beneficia de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar […]