Amendamentul care ar fi permis intrarea în legalitate a construcțiilor fără autorizație, în anumite condiții, a fost retras

Horia Tutuianu, PSD
Horia Țuțuianu, deputat PSD

Doi parlamentari PSD au depus un amendament la Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului. Unul din ei este constănțeanul Horia Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean.

Practic, amendamentul dădea posibilitatea ca unele construcții edificate fără autorizație de construire să poată intra în legalitate.

S-a creat o furtună pe Facebook, întreținută de un deputat USR, care a criticat dur această măsură.

Amendamentul a fost retras.

I-am cerut totuși un punct de vedere lui Horia Țuțuianu pentru a afla la ce s-a gândit exact. Acesta ne-a precizat că intenția a da o mână de ajutor administrațiilor locale, după ce mulți primari s-au plâns de o stare de fapt: există multe construcții edificate fără autorizații, pentru care proprietarii nu plătesc niciun fel de impozit.

„Amendamentul nu însemna că autoritatea locala trebuie să elibereze autorizație de construcție, dar le dădea dreptul celor care au construit fără autorizație să solicite eliberarea acesteia. Doar dacă îndeplineau condițiile legale și respectau PUZ-ul li s-ar fi putut elibera autorizația de construire. Trebuie să existe un T0, să se intre în legalitate.”, ne-a declarat acesta.

Organizația județeană a PSD avea cunoștință de acest demers.

„Fiecare deputat are libertatea de a avea inițiative legislative, fără a cere aprobarea organizației (din care face parte). Propunerea este înaintată liderului de grup și discutată de conducerea partidului.”, a precizat conducerea organizației.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța introduce abonamentul la purtător pentru zona zero de parcare

mie iul. 27 , 2022
Primăria Municipiului Constanța și SC Confort Urban au anunțat, miercuri, introducerea abonamentului de purtător pentru parcarea în zona zero. Acesta oferă o soluție pentru ca agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată beneficia de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar […]

V-ar putea interesa și: