Amendamentul PSD al finanțării/înființării Spitalului Regional de Pediatrie a fost respins, inclusiv prin votul parlamentarilor PNL și USR de Constanța

Printre miile de amendamente depuse de Partidul Social Democrat la Legea Bugetului 2021 s-a numărat și unul deosebit de important pentru municipiul și județul Constanța, dar nu numai.

Este vorba de cel inițiat de senatorul PSD Felix Stroe și deputații PSD de Constanța Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci, sprijiniți de întregul grup parlamentar PSD: alocarea sumei de 3 milioane lei în vederea realizării obiectivului „Realizarea studiului de fezabilitate și proiectare ale obiectivului de investiție Spital Județean Regional de Pediatrie Constanța”.

Sursa de finanțare ar fi fost diminuarea cu 3 milioane lei a sumelor atribuite Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale, anexa nr. 3/65/02 Capitolul 5001 – „Cheltuieli – buget de stat”.

Amendamentul a fost susținut în plenul reunit al Parlamentului de senatorul PSD Felix Stroe:

„Sprijin acest amendament, pentru că e vorba de înființarea unui spital! Pentru că e vorba de viața copiilor județului Constanța, al cărui reședință este unul dintre cele mai mari orașe ale României! Viața a făcut ca, în ceea ce privește unitățile sanitare, spitalele existente să fie absolut insuficiente.

Constanța primește în sezonul estival peste un milion și jumătate de vizitatori! (…) Vă rog să îmbrățișați acest proiect și să votați amendamentul. Măcar cei care sunteți parlamentari constănțeni…”

Amendamentul a fost respins, prin mașinăria de vot a majorității încropite după alegeri, TOȚI parlamentarii PNL și USR/PLUS de Constanța votând ÎMPOTRIVĂ.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.