Amendat cu 10.000 de lei pentru că a aruncat în loc nepermis gunoi provenit din construcții

Polițiștii locali au depistat, cu ajutorul camerelor de supraveghere  montate de Primăria Constanța, o persoană care a depozitat materiale de construcții, cinci saci cu vată de sticlă, pe domeniul public lângă o platformă de colectare a deșeurilor.

Persoana în cauză nu a utilizat sistemul de colectare separată, pe tipuri de deșeuri, gestionat de operatorul autorizat și, conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, a fost sancționată contravențional cu amenda de 10.000 lei.

Persoana respectivă poate plăti jumătate din cuantumul minim al amenzii în decurs de 15 zile.

Deși în astfel de cazuri polițiștii pot confisca și autovehiculul cu care s-au transportat deșeurilor, acum nu au făcut-o.

„Vă rugăm să gestionați corespunzător deșeurile și să nu uitați că reciclarea este o acțiune simplă la îndemâna fiecăruia dintre noi. Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetăţenii şi îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislaţiei în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, au declarat reprezentanții primăriei,


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România ajută Republica Moldova cu 100 milioane euro

mie sept. 6 , 2023
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a avut astăzi o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită la București pentru a participa la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări găzduit anul acesta de România. Premierul român a apreciat participarea președintei Republicii Moldova la acest eveniment internațional. România susține ferm solicitarea […]

V-ar putea interesa și: