Amendați pentru că au chinuit doi ponei pe plajă. Le-au provocat „suferințe fizice și psihice”

Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat ieri o acțiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

În urma activităților, polițiștii au identificat doi bărbați, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau ponei pentru a fi fotografiați de turiști în scopul obținerii unei sume de bani.

„Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor. Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor doi ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei doi ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Conducerea DNA, mesaj de Ziua Justiției: „Forța de reacție a DNA - principala instituție anticorupție - nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ reconsolidată”

Sun Jul 3 , 2022
Cu ocazia Zilei justiției, conducerea DNA le urează tuturor procurorilor, judecătorilor și reprezentanților celorlalte profesii juridice, sănătate, putere și curaj în activitatea pe care o desfășoară. O societate curată, liberă de corupție reprezintă garanția eficienței, a performanței și a dezvoltării. Numai o societate în care corupția este respinsă ca atitudine […]