Amendați pentru că s-au debranșat ilegal de la RADET

radet debransare constanta

Trei constănțeni au fost amendați de Poliția Locală Constanța pentru că s-au debranșat ilegal de la RADET.

Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale a precizat că, în cursul zilei de 10 ianuarie, trei persoane fizice au au fost sancționate contravențional cu suma de 500 lei fiecare pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată a consumatorului fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată. Acestea au încălcat prevederile Legii 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică.

Din informațiile noastre, Poliția Locală intervine atunci când există o sesizare de la RADET. Regia înștiințează despre faptul că unul sau mai mulți consumatori s-au debranșat ilegal. Polițiștii locali sunt obligați să verifice situația și, dacă se constatată că cele reclamate sunt adevărate, aplică amenzi. Amenzile, însă, nu sunt însoțite și de alte măsuri complementare, cum ar fi obligația de a readuce instalația la stadiul inițial.

Atât Poliția Locală Constanța, cât și RADET sunt structuri care aparțin de Primăria Constanța.

C.H.

2 comments

  • Deci te costă 250 de lei (dacă plăteşti amenda în 48 de ore) o debranşare. Dacă mergi pe căi legale, adică suporţi toate abuzurile gunoaielor care fac legile, te costă cel puţin triplu. Mulţam pentru informaţie, o s-o dau şi eu mai departe, poate scapă lumea de viermii ăştia care-ţi bagă mâna în buzunar până la cot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.