Amenințarea Rusiei care ar putea duce la al treilea război mondial

Serghei Lavrov. Sursă foto: Kremlin.ru
Serghei Lavrov. Sursă foto: Kremlin.ru

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a făcut, vineri, o amenințare care poate duce la al treilea război mondial. Acesta a afirmat că orice transport de arme care intră în Ucraina este „o țintă legitimă” pentru forțele armate ale Rusiei, potrivit agenției TASS. Dacă însă Rusia va lovi un transport într-o țară NATO, aceasta ar putea cere declanșarea articolului 5, iar de aici la un război Rusia – NATO, adică al treilea război mondial, mai este doar un pas.

.„Am precizat foarte clar că orice transport care intră pe teritoriul ucrainean, pe care îl vom considera (…) cu arme, va deveni o țintă legitimă”, a spus el.

El susține că acest lucru este „complet de înțeles”, deoarece Moscova desfășoară o operațiune al cărei scop este eradicarea oricărei amenințări care provine de pe teritoriul ucrainean împotriva Rusiei.

Avertismentul lui Serghei Lavrov pentru statele membre NATO

Lavrov a mai spus că sistemele de apărare antirachetă (ABM) de fabricație sovietică și rusă, care se află în arsenalul unor țări NATO, nu pot fi transferate în mod legal în alte state.

„Vreau să reamintesc tuturor țărilor care ar putea lua în considerare această idee că sistemele sovietice de apărare antirachetă și sistemele de fabricație rusă există în conformitate cu acordurile și contractele interguvernamentale care au și certificat de utilizator. Și acest certificat, acordul de utilizare, nu permite ca ele să fie trimise în terțe țări. Aceasta este o cerință complet legitimă”, a spus șeful diplomației ruse.

Declarațiile acestuia vin după ce Serghei Ryabkov, ministrul adjunct de externe rus, a avertizat Statele Unite sâmbăta trecută că „că pomparea orchestrată de arme din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci și o mișcare care transformă aceste convoaie în ținte legitime”.

Lavrov spune că Rusia va supraviețui sancțiunilor

Ministrul rus de externe a mai declarat vineri că Moscova va supraviețui sancțiunilor și că există multe state în lume care nu vor să primească ordine de la „Unchiul Sam”.

Lavrov a mai susținut, potrivit Reuters, că nu Rusia este cea care închide ușa Occidentului, ci invers, adăugând că Moscova nu mai are niciun fel de „iluzii” că se poate baza pe Vest.

El a atacat în mod special SUA, despre care a spus că își doresc să transforme lumea într-un fel de salon american în care Washingtonul trage sforile.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Amenințarea Rusiei care ar putea duce la al treilea război mondial

  1. mai mult m-a speriat textul lui ala care a cintat lui putin : … ucraina , moldova si georgia sint paminturi rusesti … la , la ,la ! asta spune mult

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Salvator în timpul liber. Marian a intrat într-un incendiu pentru a salva viața unor oameni

vin mart. 18 , 2022
Un incendiu puternic a izbucnit, în după-amiaza zilei de 18 martie 2022, într-un depozit de mobilă din localitatea Lumina. La început, se putea vedea un fum negru, dens, apoi flăcări înalte. Un pompier aflat în timpul liber a fost primul care a intervenit. „Am sesizat fumul foarte dens și negru […]
incendiu pompier lumina

V-ar putea interesa și: