Amenzi pentru neplata tramei stradale

În data de 24 septembrie 2019, poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Politia Locala Constanta au desfășurat activități specifice pe linia depistării și sancționării deținătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri și persoane care nu respectă prevederile legale referitoare la deținerea autorizației de folosire a tramei stradale.

Au fost aplicate 26 de sanctiuni contravenționale in valoare 6.604 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.136 /2018 modificata prin H.C.L Nr.507/2018 privind stabilirea impozitelor locale pentru anul 2019.

„Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.”, au spus reprezentanții poliției locale.

Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea (ACID), a reacționat la reluarea încasării taxei de tramă stradală, după ce fusese anulată de instanță.

„Am luat act de de comunicaul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa, conform căruia este anunţată „Încetarea de drept a suspendării încasării taxei de folosire a tramei stradale de către utilaje şi autovehicule concepute şi construite pentru transportul de materiale de construcţii şi de alte mărfuri”.

Pe această cale solicităm Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Constanţa şi Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa să analizeze bine practica judiciară şi să nu pună Primăria Constanţa şi pe primarul Constanţei în pericolul de a intra sub incidenţa legilor penale.

Vă menţionăm faptul că plângerea prealabilă făcută către Primăria Constanţa prin care s-a solicitat suspendarea încasării taxei de tramă stradală, nu a primit nici până la această dată un răspuns.

Practica judiciară spune că orice acţiune în instanţa poate fi continuată în termen de 60 de la primirea răspunsului la plângerea făcută către instituţie.

În aceste condiţii SPIT Constanţa nu face decât accentueze problemele, şi să treacă în sfera penală, lucru pe care nu l-am dorit”, se arată într-un comunicat al ACID.

“Solicit serviciului juridic și SPIT să analizeze cu atenție practica judiciară și să nu pună în pericol primăria și primarul de intra sub incidența penală”, a precizat, la rândul său, preşedintele ACID, Constantin Frăţilă.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Conductele CET, cumpărate de Consiliul Local Constanța, sunt șvaițer: două avarii numai în această dimineață

Wed Sep 25 , 2019
Conductele CET de distribuire a agentului termic, achiziționate de Consiliul Local Constanța, recent, pentru circa două milioane de lei, sunt șvaițer. Două avarii au fost înregistrate numai în această dimineață, 25 septembrie. Și încă n-a venit frigul. Electrocentrale Constanţa S.A. (CET Palas) a comunicat în data de 25.09.2019 că înregistrează […]
electrocentrale sa cet palas