Amenzile pentru aruncarea gunoaielor la întâmplare s-au majorat și ajung până la 70.000 de lei

Recent au crescut sancțiunile pentru managementul deficitar al deșeurilor, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru cele fizice.  

Legea nr. 17/2023 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor aduce mai multe modificări referitoare la eliminarea deșeurilor, iar, în unele cazuri, sancțiunile se majorează substanțial.  

De pildă, pentru eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate se vor aplica amenzi între 50.000 și 70.000 lei, pentru persoanele juridice și 30.000 și 45.000 lei, pentru persoanele fizice. Legea păstrează prevederea potrivit căreia mașinile folosite la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise pot fi confiscate.  

Noua legislație interzice nu doar abandonarea deșeurilor, dar și aruncarea și ascunderea lor.  

De asemenea, conform noilor modificări „Eliminarea, deţinerea, păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop sunt interzise”.  

„Înăsprirea legislației de mediu vine pe fondul unui fenomen îngrijorător în toată țara și anume depozitarea ilegală a deșeurilor pe câmpuri, în râuri și lacuri, în păduri. De asemenea, urmărește, în continuare, reducerea numărului celor care obișnuiesc să ardă deșeurile, ceea ce duce la o poluare rapidă a aerului.”, transmite Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

„Așadar, eliminarea necorespunzătoare a deșeurilor va aduce amenzi mai mari atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Vă rugăm să respectați reglementările în vigoare! Apelăm la spiritul dumneavoastră civic și vă rugăm să ne semnalați în continuare orice fapte care contravin legislației de mediu la numerele de telefon 0241484205 si 0341922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau pe adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, transmite Primăria Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Horia Tecău a demonstrat din nou că are o inimă mare

mie ian. 25 , 2023
Sunt persoane pe care celebritatea îi întunecă, pe care banii în înrobesc, dar există și o categorie de oameni pentru care cele două atribute sunt trambuline pentru a face bine altora. Semeni de-ai noștri care au înțeles că ești mai fericit dăruind decât acumulând și că nu există satisfacție sufletească […]

V-ar putea interesa și: