America Express și Miorița românească. De ce au fost eliminate gimnastele din competiție

Am descoperit Asia Express anul trecut și, fără să fiu un fan, am urmărit câteva episoade. M-am uitat anul acesta și la începutul America Express. Probabil însă că nu am s-o mai fac.

Între echipele din acest an și-a găsit locul și una formată din două gimnaste, Larisa Iordache și Diana Bulimar. Două campioane.

Probabil că sport mai greu decât gimnastica nu există. Fetele își sacrifică toată copilăria, participă la antrenamente istovitoare, deseori au parte de metode brutale de pregătire. Dacă vedeți palmele pline de bătături ale unei copile adusă de părinți în sala de gimnastică, cu speranța că va avea un viitor mai bun, dar cu o șansă minimă ca asta să se întâmple, vă veți îngrozi.

Și totuși, fetele acestea trec peste toate durerile, încercările și ajung să bucure o țară întreagă. Sunt nu numai un model sportiv, ci și unul uman.

Ei bine, cele două campioane au fost eliminate de la America Express. Erau una din cele mai redutabile echipe, din motive lesne de înțeles. Fiind sportive de performanță, este clar că nu lipsesc nici calitățile fizice, nici ambiția. În plus, sunt și carismatice. O rețetă câștigătoare.

Larisa și Diana au fost votate de către ceilalți participanți să plece în cursa pentru ultima șansă. Ar fi putut să aleagă pe oricine altcineva, dar le-au ales pe ele. Pe principul „că-i mai ortoman, are oi mai multe”, adică pentru că sunt mai bine pregătite, pentru că au șanse de câștig mari, ceilalți au încercat să se descotorosească de ele. N-a contat câtuși de puțin că printre participanți sunt persoane care nu au realizat în viață nici o zecime din cât au făcut aceste fete, n-a contat nici respectul pe care îl acorzi, uneori instinctiv, celui mai bun decât tine, unui campion olimpic. Nici munca istovitoare depusă de ele ani de-a rândul n-a contat.

Au fost eliminate de personaje care își spun „infuenceri”, un fel de meserie pe care și-o doresc mulți copii, căci sigur e mai ușor să te filmezi în timp ce joci „adevăr sau provocare” decât să te lupți cu bârna și paralele ani de zile.

În cursa ultimei șanse, fetele au pierdut. Au plecat acasă.

„Ne bucurăm că v-am cunoscut. Ne pare rău că plecăm atât de repede pentru că ne-ar fi plăcut să mai concurăm cu voi.”, a spus Larisa Iordache.

„Nu-mi venea să cred că pentru o zi proastă și pentru niște oameni care ne-au ales să fim în această cursă, eu deja voi pleca”, a mărturisit Diana Bulimar.

Probabil că nu au înțeles că trăiesc într-o țară în care în care valoarea este taxată, nu încurajată, în care expresia „să moară și capra vecinului” e literă de lege.

Pentru ca ipocrizia să fie maximă, una din cele care le-a ales pe gimnaste să participe la cursa ultimei șanse le-a îmbrățișat plângând când au plecat.

Gimnastele vor rămâne totuși în istoria sportivă a României, chiar dacă au fost eliminate dintr-o emisiune de televiziune. De ceilalți nu pot spune același lucru.

Larisa Iordache este medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană, cifră mărită de extraordinara campioană la 14 după Europenele de la Mersin din decembrie 2020.

Diana Laura Bulimar a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Campionatele Europene.

Sursă foto: Antena 3


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prognoza meteo: în Dobrogea va continua să ningă

sâm ian. 28 , 2023
Meteorologii au actualizat, pe 28 ianuarie, prognoza meteo. În mai multe județe se menţine codul galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de la ora 14.00, judeţele Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş ies de sub incidenţa codului portocaliu […]

V-ar putea interesa și: