America: o tânără de 15 ani a murit în brațele mamei, răpusă de un glonț rătăcit tras de poliție VIDEO

Poliţia din North Hollywood, un cartier din Los Angeles, promite să finalizeze o anchetă cu privire la uciderea unei adolescente în vârstă de 14 ani într-o cabină de probă de un glonţ rătăcit, tras de către un poliţist care intervenea la o agresiune în magazin şi a publicat un videoclip care reface cronologia evenimentelor.

În această secvenţă de peste o jumătate de oră, difuzată pe reţele de socializare, sunt prezentate mai multe puncte de vedere, mai întâi al camerelor de supraveghete din magazin, care surprind comportamentul agresorului, care atacă mai multe femei după ce intră cu bicicleta în clădire.

Un lanţ de legat bicicleta este menţionat în apelul de urgenţă, cu care agresorul şi-a lovit în mai multe rânduri victimele.

Urmează înregistrări ale camerelor corporale ale poliţiştilor.

În aceste înregistrări apare poliţistul care a tras cu o puşcă de asalt, în trei rânduri, către agresor, identificat drept Daniel Elena-Lopez, în vârstă de 24 de ani, rănit mortal.

În alt apel de urgenţă, o clientă menţionează o armă de foc şi tiruri, însă nicio armă nu a fost găsită la faţa locului.

Cu câteva secunde mai înainte, poliţişti descopereau o femeie, cu faţa acoperită de sânge, care a fost agresată.

La câţiva metri distanţă, către capătul raionului, tânărul în vârstă de 24 de ani stătea ameninţător.

Tânăra victimă colaterală a fost găsită câteva minute mai târziu în cabina în care s-a refugiat, în timp ce poliţişti verificau magazinul.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, ”se pare că victima a fost lovită de un glonţ care a ricoşat la sol şi a străpuns peretele cabinei de probă”, precizează poliţia.

Identificată drept Valentina Orellana-Peralta, victima se afla la cumpărături împreună cu mama sa, pentru a sărbători împlinirea vârstei de 15 ani, ”quinceanera”, o ceremonie de trecere la vârsta adultă extrem de importantă în America Latină şi în unele comunităţi hispance din Statele Unite.

Los Angeles Times scrie că minora a murit din cauza rănilor în braţele mamei sale, care se afla alături de ea în momentul tirului.

Una dintre principalele organizaţii de apărarea drepturilor civice ale americanilor de origine hispanică, Lulac, a criticat dur, luni, condiţiile în care au intervenit poliţiştii.

”Este inacceptabil ca poliţişti din Los Angeles să deschidă focul într-un magazin aglomerat, în toiul cumpărăturilor de Crăciun, fără să se ştie cu certitudine dacă suspectul era ănarmat”, a denunţat preşedintele Lulac Domingo Garcia.

În afară de ancheta internă a poliţiei, procuratura din California a anunţat că deschide o anchetă independentă.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Horia Constantinescu s-a întors în PSD

Tue Dec 28 , 2021
Horia Constantinescu, fost candidat la Primăria Constanța din partea PP-USL, partidul lui Dan Voiculescu, s-a reînscris în PSD. Plecase de la social democrați după o neînțelegere cu conducerea partidului condus de Felix Stroe. Lui Constantinescu i s-ar fi promis că va fi candidatul PSD la Primăria Constanța. În cele din […]
Horia-Constantinescu