Americanii au cumpărat peste 100 milioane de vaccinuri anti Covi-19

maraton vaccinare

Administraţia americană a anunţat miercuri că a cumpărat 105 milioane de doze de vaccinuri antiCOVID-19 produse de alianţa Pfizer-BioNTech, care vor fi livrate în Statele Unite în toamna acestui an, informează AFP.

Noul contract, în valoare de 3,2 miliarde de dolari, include vaccinuri cu dozaje diferite: pentru bebeluşi, pentru copiii mici şi pentru adolescenţi/adulţi.

Loturile ce vor fi furnizate ar putea să includă şi versiuni special dezvoltate împotriva variantei Omicron, aşa cum i-a recomandat marţi Guvernului un grup de experţi.

Livrările ar trebui să înceapă spre sfârşitul verii şi să continue pe durata lunilor următoare, au anunţat miercuri companiile Pfizer şi BioNTech.

Acordul, semnat cu departamentele de Apărare şi de Sănătate, include şi opţiunea de a achiziţiona până la 300 de milioane de doze.

“Administraţia Biden-Harris este hotărâtă să facă tot ce poate pentru a face vaccinurile să rămână gratuite şi accesibile pe scară largă pentru toţi americanii – şi acesta este un pas important prin care ne pregătim pentru această toamnă”, a declarat într-un comunicat secretarul de stat pentru Sănătate, Xavier Becerra.

Preşedintele Joe Biden a cerut Congresului să voteze un nou plan de finanţare pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, în valoare de 23,5 miliarde de dolari, însă noua dispoziţie legislativă nu a fost încă adoptată.

Astfel, guvernul federal american “a fost obligat să realoce 10 miliarde de dolari din fonduri existente, sărind peste miliardele de dolari dedicate răspunsului împotriva COVID-19, a precizat comunicatul publicat de Departamentul pentru Sănătate.

Casa Albă anunţase în urmă cu câteva săptămâni că vaccinurile anti-COVID-19, fără o nouă finanţare, nu vor mai putea fi acordate în regim de gratuitate decât persoanelor din categoriile de risc.

Potrivit DPA, vaccinul Pfizer-BioNTech special dezvoltat împotriva Omicron este examinat în prezent de experţii de la Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA).

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că noul contract semnat cu administraţia de la Washington îi va ajuta pe rezidenţii americani să aibă acces la vaccinuri care asigură o bună protecţie împotriva variantelor actuale şi viitoare ale noului coronavirus. Studiile clinice dedicate vaccinului adaptat la Omicron au furnizat până acum rezultate pozitive, a anunţat grupul farmaceutic Pfizer.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Crușoveanu, PNL: „România a obținut garanții suplimentare din partea NATO”

Thu Jun 30 , 2022
La Summitul NATO de la Madrid a fost adoptat noul Concept Strategic care are în vedere contracararea amenințărilor generate de invazia Rusiei asupra Ucrainei. Documentul programatic reafirmă scopul cheie pe care îl are Alianța, acela al apărării colective, cooperarea și securitatea, precum și prevenirea crizelor, managementul acestora, dar și protejarea valorilor democratice. […]