Americanii au tăiat un dud sănătos din zona peninsulară pentru câteva scene de film

44

Copacul tăiat (foto: Facebook.com)

Ziarele și mediul on-line duduie de câteva zile despre faptul că mai mulți actori americani vor filma câteva cadre, în Constanța. Chiar în zona sa zero, în peninsula.

”Glenn Close și William Dafoe, însoțiți de alți actori și peste 150 membri de staff, vor filma în Constanța Old Town, zona peninsulară, pe Str. Nicolae Titulescu și pe Stradela Vântului, pentru productia “What happened to Monday”. Întâlnirea cu primarul Decebal Fagadau i-a convins pe producători să modifice scenariul pentru a mări numărul zilelor de filmare în Constanța”, a anunțat astăzi Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării.

Din păcate, nu toate sunt bune și frumoase, ca într-un scenariu cu happy-end de la Hollywood. Ieronim Iacob, Monseniorul Bazilicii “Sfântul Anton de Padova”, amplasate chiar în zona Peninsulară, spune că de o săptămână strada Nicolae Titulescu a fost pavoazată cu cele mai ciudate gunoaie (unele neaoșe, altele cu firmă italienească!)… și corturi tip „groapa de gunoi”… ”Toate acestea, sunt păzite cu strășnicie, zi și noapte, de mai multe firme de pază. Și polițiștii, care nu treceau prin zonă nici să-i pici cu ceară, au devenit ceva mai hărnicuți… După cât mă duce pe mine capul, acțiunea filmului ar trebui să contemple o societate în disoluție, o criză de amploare… Nici că se putea alege un loc mai bun pentru un astfel de scenariu: de 25 de ani, edilii Constanței, prin crasa lor nepăsare, au transformat Peninsula (marea majoritate a clădirilor!) într-un peisaj vrednic de astfel de filme.”, spune monseniorul, pe Facebook.

22 33

Gunoaiele se pot însă curăța. Grav este că, pentru acest film, un copac a fost tăiat. Iată ce spune monseniorul: ”Pe strada cu pricina exista și un copac, un dud – falnic și sănătos, situat la colțul căminului Seminarului Ortodox. Pentru că strica scenariul apocaliptic, probabil, dudul a căzut zilele trecute sub drujba harnică a unor lucrători ai primăriei. Sunt curios să văd de-or avea bunul simț să planteze ceva în locul respectiv, după terminarea evenimentului care va imortaliza, pentru istorie, situația dezastruoasă a clădirilor din Peninsulă”.

Eu nu voi califica în niciun fel gestul de a tăia copacul, într-un oraș care suferă acut de lipsa spațiului verde. Vă spun însă că nu voi merge să văd acest film.

Vă recomandăm și:

De ce povestea dudului tăiat nu este numai despre dud

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

5 comentarii

 • Vor planta un mare “NIMIC” . FGagadau nu e decat urmasul lu Mazarica care va continua planul de modernizare al orasului prin elminarea a cat mai mult spatiu verde.
  Cand dracu modernizati CET-ul ala nesimtitilor. Avem cea mai scumpa gigacalorie din TARAAAAA. Promosiuni, Promosiuni .. Puscariabililor , dar ce nu face omul pt un pui expirat si o sticla de ulei!!!

 • Spatii verzi

  Nu sa tăiat nici-un copac pentru neversea , intervenția pe care ați văzut-o sa datorat faptului ca la furtuna care a avut loc cu o seara înainte , vântul ia pus la pământ , noi nu făceam nimic decât sa ridica de la pământ resturile arbustilor , dezinformați foarte urat oameni

  • Constanta 100%

   Cred ca imaginile sunt graitoare.

  • Constanta 100%

   Domnule Coman, dar cu dudul ce-ați avut? A existat autorizatie de tăiere? Nu o postați aici, vă rog?

  • Macar astia de la spatii verzi au 3 clase primare, “stiu sa scrie, sa se exprime”, ce pretentie sa ai sa judece ei o situatie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.