Americanii au trimis avioane F-16 în județul Călărași

Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa, compus din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon, a sosit în Baza 86 aeriană de la Borcea, județul Călărași, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

„Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon, au sosit vineri, 22 septembrie, în Baza 86 aeriană „Locotenent Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea. Militarii americani vor executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, precum şi misiuni de antrenament în comun cu militari şi aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forţelor Aeriene Române”, precizează Ministerul într-un comunicat oficial. 

Potrivit MApN, misiunile de poliţie aeriană şi cele de instruire desfăşurate în comun contribuie la creşterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele ale SUA.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum a fost pedepsit șoferul care a furat o mașină, a fugit de Poliție și a lovit trei autoturisme

vin sept. 22 , 2023
Pe 21 septembrie, un bărbat a furat un autoturism, în comuna Cumpăna, deplasându-se spre municipiul Constanța, unde a fost interceptat de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, care au efectuat 6 focuri de avertisment, în plan vertical, pentru oprirea acestuia. Bărbatul, de 32 de ani, a fost testat cu aparatele […]

V-ar putea interesa și: