Americanii curăță de gunoaie plaja din Mamaia

plaja Mangalia - cos de gunoi

Ambasada SUA la Bucureşti şi Liga Navală a Statelor Unite – Consiliul din România orgenizează o acţiune de curăţare a plajei şi zonelor limitrofe, cu ocazia Zilei Internaţionale de Curăţare a Plajelor. Acţiunea este sprijinită de partenerii Ligii Navale a SUA: S.C. RAJA S.A şi Grup Servicii Petroliere, precum şi de contingentul Black Sea Rotational Force de la Baza Mihail Kogălniceanu.

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Dean Thompson, va participa la eveniment alături de circa 300 de voluntari: locuitori şi reprezentanţi ai autorităţilor din Constanţa, sportivi consacrați ai Constanței, elevi de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” și de la Clubul Sportiv “Farul” Constanța, reprezentanţi ai forţelor armate americane şi române, precum şi angajaţi ai Ambasadei SUA.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 septembrie 2015, între orele 10.00 și 13.00, în stațiunea Mamaia. 

Ziua Internaţională de Curăţare a Plajelor, celebrată în data de 19 septembrie, este un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate în mări şi oceane. Acestea afectează sănătatea oamenilor, a florei şi faunei, precum şi resursele care depind de sănătatea apelor. În ajunul conferinţei dedicate oceanelor care va avea loc în 5 şi 6 octombrie în Santiago, Chile, Departamentul de Stat şi ambasadele SUA din întreaga lume sprijină acţiunile de curăţare a plajelor. SUA depun eforturi susţinute în trei direcţii importante ale administrării mediului marin: poluarea marină, acidifierea oceanelor şi pescuitul sustenabil.

 

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel”. Program complet

Thu Sep 24 , 2015
Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel” a ajuns la ediția cu numărul patru. Începând de mâine, 25 septembrie și până în 27 septembrie, Medgidia va deveni scenă pentru șapte trupe de teatru din toată țara. Trei zile de teatru vor îmbogăți peisajul cultural autohton cu șapte piese de teatru din […]