Americanii modernizează blocul materno-fetal din spitalul Medgidia

americani spital medgidia
Imagine din cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat proiectul

Primăria Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia au anunțat, vineri, într-o conferință de presă, demararea lucrărilor de reabilitare a blocului materno-fetal aflat în incinta spitalului din localitate.

Investiția este suportată în totalitate de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și vizează lucrări de reabilitare pentru următoarele spații: sală de operații; două săli de nașteri aseptice; o sală de nașteri septică; cameră resuscitare nou-născuți; salon preoperator; salon postoperator; grupuri sanitare; cabinet personal medical;- vestiare și dușuri personal; dependințe funcționale.

Prezenți la eveniment au fost Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Abigail Rupp; Șeful Biroului SUA de Colaborare Militară, colonel Steve Klingman; Ofițerul Relații Bilaterale, Bradford Stark; Șeful Secției Obstretică și Ginecologie, Mihail Cocoș; managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu și edilul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

„Este o mare bucurie să fiu aici pentru a demara proiectul de reabilitare a acestui spațiu. Viața fiecăruia dintre noi începe în blocul materno-fetal. Din acest motiv, Guvernul Statelor Unite ale Americii și Departamentul de Apărare SUA vor contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate românesc. Acest proiect face parte din categoria acțiunilor umanitare susținute financiar prin activitatea Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii de peste 20 de ani. Suntem recunoscători domnului primar Valentin Vrabie, reprezentanților Spitalului Municipal și comunității locale pentru tot sprijinul acordat.”

Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Abigail Rupp.

„Contribuția autorității locale a fost de întocmire a tuturor documentelor necesare, avizelor și autorizațiilor pentru ca această lucrare să se realizeze în condiții legale. Până la jumătatea anului 2020, Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de investiții în valoare de 12 milioane de euro, devenind în acest mod ultramodern.”

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

FOTO Audi A5 făcut praf, în urma impactului cu o autoutilitară

vin mart. 8 , 2019
Un Audi A5 a fost făcut praf, în urma impactului cu o autoutilitară. „În data de 08 martie 2019, ora 14.10, un bărbat de 62 de ani a condus o autoutilitară pe DN 22C prin localitatea Saligny dinspre Medgidia către Cernavodă şi ajungând la km. 7, s-a angajat, fără să […]

V-ar putea interesa și: