Amfiteatru roman vechi de 2.000 de ani rezistă, dale puse în România se sparg în numai câțiva ani

Amfiteatrul roman din Verona. A fost construit în anul 30. Putea primi 30.000 de spectatori. Refăcut în mare parte în anul 1117, după ce a fost distrus de un cutremur.

Și acum se organizează aici spectacole de operă și chiar rock. Capacitatea a fost limitată, din motive de siguranță, la 15.000. Aproape tot atât cât va avea noul stadion din Constanța.

La noi, străzile reabilitare nu rezistă nici câțiva ani. Zone peninsulară din Constanța arată ca după bombardament, deși a fost reabilitată cu doar câțiva ani în urmă. Și lucrările făcute în ultimii trei ani sunt deficitare. Șoselele proaspăt asfaltate au început, de pildă, să se lase din loc în loc.

Spectacolele de operă au început să fie reprezentate periodic în amfiteatrul din Verona începând din 1913. De atunci, spectacolele din stagiunea de vară a operei au fost montate continuu pe această arenă, cu excepția perioadelor 1915-1918 și 1940-1945, când Europa se afla în război. În perioada contemporană, cel puțin patru spectacole de operă (uneori chiar și șase) sunt montate aici în fiecare an, în perioada cuprinsă între lunile iunie și august. În timpul lunilor de iarnă, companiile locale de operă și balet își țin reprezentațiile la L’Accademia Filarmonica. Spectatorii moderni sunt informați că bilete de intrare pentru a sta pe treptele de piatră ale arenei sunt mult mai ieftine decât biletele care oferă acces la scaunele tapițate disponibile la nivelul solului. În jurul arenei sunt plasate lumânări care sunt aprinse după apusul soarelui.

În perioada recentă, arena a găzduit, de asemenea, mai multe concerte ale unor interpreți și formații pop sau rock internaționale, printre care Laura Pausini, Pink Floyd, Deep Purple, Leonard Cohen, Paul McCartney, Whitney Houston.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Amfiteatru roman vechi de 2.000 de ani rezistă, dale puse în România se sparg în numai câțiva ani

  1. Gresit ,la Constanta se sparg dupa doar doua trei luni….Ca sa mai fie votat pentru a schimba pavajul spart si tevile nou inlocuite dar PROST lucrate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Gâlceava primărițelor din USR

Dum nov. 5 , 2023
USR are două doamne-primar: Elena Lasconi, în Câmpulung Muscel, fostă prezentatoare TV, și Clotilde Armand, în Sectorul 1, București. Cele două s-au lansat într-o serie de acuzații publice. Lasconi o critică pe Armand Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel, o critică pe colega sa de partid Clotilde Armand, primarul […]

V-ar putea interesa și: