ANAF a demarat acțiuni de control la marii contribuabili

anaf


Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziționate și utilizate de către aceștia.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceștia s-au conformat, iar pentru ceilalți, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale, conform legislației în vigoare.

Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit.

Pe portalul www.anaf.ro, secțiunea “Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibilă la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF   contribuabilii pot accesa informații detaliate despre conectare (Legislația, Ghidul conectării, evidența AMEF etc.).

Acțiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, cât și pentru a asigura un mediu concurențial corespunzător.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Open4education - un loc virtual de interacțiune între profesori și elevi

Thu Oct 21 , 2021
Biblioteca Județeană Constanța a anunțat că sprijină proiectul Asociației ANTEU de promovare a utilizării unei platforme informatice educaționale în școlile din municipiul nostru. O platformă educațională poate fi descrisă ca un loc virtual de interacțiune între profesori și elevi, un loc extrem de deschis, fără limite de spațiu fizic ori […]