ANAF a pus ochii pe cabinetele stomatologice și pe cei care închiriază prin Booking și Airbnb

ANAF va extinde la nivelul cabinetelor medicilor stomatologi campania de informare pe care a derulat-o în rândul profesorilor pentru veniturile din meditaţii, precum şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor si din activităţi de înfrumuseţare, a anunţat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş. Acesta a adăugat că, în perioada următoare, Fiscul ar putea declanșa verificări mai eficiente şi în privinţa veniturilor obţinute din închiriere pe platforme precum Booking şi Airbnb.

Potrivit acestuia, ANAF a identificat o zonă de neconformare fiscală în rândul medicilor stomatologi.

„Ţinem foarte mult la prevenţie. În urma analizelor de risc făcute la nivelul ANAF, a rezultat un risc de neconformare ridicat pe acest segment de activitate. Vom trimite scrisori personalizate, vom face ghiduri, vom încerca să mediatizam ce au de făcut. Dar este normal ca şi beneficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, aşa cum este normal când plătesc sumele de bani”, a spus Heiuş referitor la cabinetele stomatologice, conform Profit.ro.

ANAF vrea totodată mai mulţi bani de la cei cu venituri obţinute pe platforme precum Airbnb şi Booking. Heiuş a afirmat că o zonă de neconformare a fost identificată şi în privinţa veniturilor obţinute prin platforme de închiriere pe perioade scurte, cum sunt Airbnb sau Booking. Dacă în prezent obţinerea de informaţii de la aceste platforme decurge mai greoi decât are nevoie Fiscul, în perioada următoare o directivă europeană va da ANAF instrumentele necesare pentru a accesa facil aceste informatii, susţine şeful ANAF. 


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ploaie de foc deasupra Mării Negre. Au participat militari din România și Republica Moldova

joi nov. 10 , 2022
Poligonul complex de trageri Capu Midia a fost în perioada 1-10 noiembrie 2022 gazda ultimei serii de trageri din acest an. Peste 200 de militari din batalioanele de apărare antiaeriană 55 “Someș” din Dej și 205 “Gheorghe Pârvulescu” din Craiova, precum și cei ai unui detașament de apărare antiaeriană din […]

V-ar putea interesa și: