ANAF anunță obligativitatea înrolării contribuabililor în Spaţiul Privat Virtual

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa informează că, începând cu data de 01.03.2022, înrolarea contribuabililor în Spaţiul Privat Virtual (SPV) va fi obligatorie.  Categoriile de contribuabili/plătitori care vor fi obligate să transmită organului fiscal central cereri, înscrisuri sau oricare alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică (SPV) dezvoltat de Ministerul Finanţelor/ANAF sunt:

          – persoanele juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică;

          – persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent în una dintre formele prevăzute de OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare.

În situaţia în care contribuabilii/plătitorii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a documentelor mai sus amintite şi le vor depune în format letric, organul fiscal central nu le va lua în considerare, procedând la notificarea acestora cu privire la obligativitatea comunicării acestora prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

Înregistrarea în serviciul „Spaţiul Privat Virtual“ se face accesând pagina principală A.N.A.F (www.anaf.ro), apoi secţiunea „Servicii Online“ – „Înregistrare/Înrolare persoane fizice şi juridice în SPV“.

Dintre avantajele utilizării serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV), ANAF amintește:

– disponibilitate 24 ore din 24 ore, 7 zile din 7, acces facil şi gratuit;

– posibilitatea de a primi acte administrativ fiscale;

– posibilitatea depunerii declaraţiilor fiscale;

– posibilitatea de a solicita/primi diferite documente (adeverință de venit, certificat de atestare fiscală, certificat de cazier fiscal, duplicate declaraţii depuse, duplicate recipise etc.);

– posibilitatea de a primi informaţii cu privire la obligaţiile fiscale;

– plata obligaţiilor fiscale;

– informaţii cu privire la contribuţiile sociale;

– posibilitatea de programare online a contribuabililor;

– posibilitatea de a transmite solicitări de asistență în domeniul fiscal prin Formularul de contact inclus în SPV;

– acces gratuit la noutăți legislative.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Instanța a decis: barierele din zona peninsula rămân pe poziție

Mon Nov 15 , 2021
Noul Regulament de acces în Zona Peninsulară a Constanței, care a intrat în vigoare, practic de azi, a fost oficial contestat la Tribunalul Constanța, unde s-a cerut suspendarea acestuia. Tot azi s-a dat decizia. Magistrații au respins ca neîntemeiată chemarea în judecată. Așadar, barierele instalate de primărie rămân pe poziție. […]