ANAF Constanța: contribuabilii au la dispoziţie noul formular 212

Administraţia Județeană a Finanţelor Publice Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor persoane fizice că, în Monitorul Oficial Partea I nr. 10 din 05 ianuarie 2022, a fost publicat Ordinul nr. 2127/2021 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului 212 “Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Declaraţia se utilizează pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2021, precum şi a impozitului estimat şi a contribuţiilor sociale datorate, pentru anul 2022.

Declaraţia se poate depune:

în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire. În acest caz, formularul se descarcă de pe site-ul ANAF, Secţiunea Asistenţă Contribuabili/Declararea obligatiilor fiscale/Toate formularele fiscale cu explicaţii/Formulare fiscale ordonate după număr/Declaraţie unică/formular 212.

prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. Formularul inteligent pdf poate fi descărcat de pe portalul ANAF, Secţiunea Servicii online/Declaraţii electronice/Descărcare declaratii/Declaraţie unică/soft A, versiunea publicată în 05.01.2022, sau accesând linkul:  https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/AplicatiiDec/dclUnica_2022_05012022(1).pdf

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Unde se ducea polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Nu avea niciun motiv să se grăbească!

Mon Jan 17 , 2022
Un polițist care circula cu viteză și cu girofarurile pornite a lovit două fete de 11 ani pe trecerea de pietoni, una dintre ele, Raisa, fiind declarată decedată la locul accidentului, pe bulevardul Laminorului. Tragedia s-a întâmplat acum cinci zile. Ministrul de interne, Lucian Bode, a dezvăluit, azi, unde se […]