
Importanța analizei de apă potabilă pentru afacerile alimentare HoReCa se află printre industriile care trebuie să respecte cele mai înalte standarde și norme de calitate. Producătorii trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că produsele puse spre consum nu pun în pericol sănătatea consumatorilor finali.
Afacerilor din sectorul alimentar li se recomandă să efectueze o analiza apa potabila, aceasta fiind de multe ori folosită ca și ingredient în preparate. Fără această analiză periodică de apă potabilă, producătorul nu va putea garanta cel mai înalt standard de calitate. În cele ce urmează, află de ce această analiză este atât de indispensabilă pentru sectorul alimentar.
Pericolul nevăzut din apa potabilă
În mod natural, atât solul cât și apa, au în componență metale grele. Unele dintre acestea, precum zincul, cuprul, fierul sunt indispensabile vieții, dar cu toate acestea pot deveni toxice în concentrații mari.
Din cauza poluării, aerul și apa ajung să fie din ce în ce mai contaminate cu metale grele, lucru care ne pot dăuna grav sănătății pe termen lung. Proprietarii din industria HoReCa, ar trebui să efectueze periodic o analiză de apă potabilă, tocmai pentru a se garanta ca apa pe care o folosesc nu este contaminată. Astfel, se asigură că nu vor pune în pericol sănătatea clienților.
Această analiză este efectuată cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație care determină indicatorii de calitate ai apei potabile. Mai exact, se măsoară cantitățile de aluminiu, argint, magneziu, nichel, crom, zinc și nu numai din apă, pentru ca acestea să nu depășească nivelul la care devin toxice pentru organism.
Măsuri de protejare a mediului
Riscul contaminării apei potabile este, din păcate, într-o continuă creștere din cauza poluării, motiv pentru care este extrem de important să avem grijă de mediul înconjurător. Cei care activează în domeniul alimentar, trebuie să se asigure că deșeurile rezultate din activitatea lor sunt atent sortate și că nu vor avea un impact negativ asupra mediului.
Multe afaceri din domeniul alimentar apelează la un laborator analize deseuri pentru ca acestea să fie selectare corect și valorificate. Colaborarea cu o companie de protecție a mediului care dispune de un astfel de laborator de analize, le oferă restaurantelor posibilitatea de a diminua cantitatea de deșeuri generată și optimizarea costurilor cu privire la gestionarea acestora.
Așadar, toate eforturile privind analiza apei potabile, dar și trimiterea de deșeuri la un laborator special de analize, au scopul de a garanta calitatea produselor oferite de către restaurante și de a proteja mediul înconjurător.





