Andreea-Maria Croitoru, șefa Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Național al Marinei Române, a primit „Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER”

Dr. Andreea-Maria Croitoru, șefa Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Național al Marinei Române a primit, pe 31 ianuarie 2023, „Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER, cu însemn pentru civili”.

Ordinul i-a fost înmânat de domnul contraamiral de flotilă Auraș Liviu Coman, locțiitor al Șefului Statului Major al Forțelor Navale, în mijlocul colegilor din cadrul MNMR.

Această înaltă apreciere vine ca o nouă confirmare a realizărilor sale, expert Patrimoniu Tehnic Naval atestat de către Ministerul Culturii și membru în Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor din cadrul aceluiași minister, membru în Consiliul de administrație și în Consiliul științific al muzeului, redactor-șef al „Anuarului MNMR” și editor al volumului Conferinței Naționale Anuale Științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, relații politice și diplomație”. Activitatea științifică și profesională i-au fost răsplătite cu numeroase distincții: „Emblema de onoare a Forțelor Navale Române”, acordată la 15 august 2017, trofeul „Omul anului 2012 în Forțele Navale Române, locul I la Secțiunea „Istorie, Cultură și Tradiții Militare”, trofeul „Omul anului 2012” în Statul Major General, locul I la Secțiunea „Istorie, Cultură și tradiții Militare”; alte premii acordate de Clubul Amiralilor, Liga Navală Română și Societatea de Științe Istorice din România.

Andreea-Maria Croitoru a găsit mereu o cale să îmbine preocupările științifice pe care le are în calitate de specialist în „tehnica și știința navigației”, cu participarea la conferințe științifice și simpozioane, precum și cu organizarea de evenimente culturale fie la sediul MNMR, fie în exterior.

„Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER, cu însemn pentru civili” conferit de Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, face parte din seria celor conferite cu prilejul Zilei Naționale a României, „în semn de apreciere a serviciilor pe care le-a adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate” (Decret nr. 1387 din 28.11.2022).

„Este un om deosebit, sensibil si modest, dedicat cu trup si suflet profesiei si sentimentelor alese, un om cu DAR si HAR!”, a scris despre Andreea-Maria Croitoru doctorul Florian Stoian, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook/Muzeul Marinei Române


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O bilă albă pentru Felicia Ovanesian

joi feb. 2 , 2023
Rar am asistat, în cei peste 20 de ani de presă, la o schimbare de atitudine la 180 de grade a unui personaj aflat într-o poziție publică. Felicia Ovanesian a reușit să mă surprindă. Pentru prima dată, în bine. La începutul mandatului, primarul Vergil Chițac a promis că va publica […]
Felicia Ovanesian

V-ar putea interesa și: