Andrei Caramitru acuză Greenpeace de „legături primejdioase” cu Austria, după încercarea de a bloca proiectul „Neptun Deep”. Cum răspunde ONG-ul

andrei caramitru
Andrei Caramitru. Sursă foto: Facebook

nEconomistul Andrei Caramitru a adus recent acuzații grave organizației Greenpeace, după ce aceasta a aunțat că atacă în instanță PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră.

„Legături primejdioase – Austria-ONGuri-blocarea energiei în România”. Acesta este titlul cu care Andrei Caramitru își începe textul.

„Greenpeace. ONG mare. În România – face totul să blocheze atat proiectul de gaze din Marea Neagră dar și proiectele pe energia nucleară. A dat în judecată statul și firmele din Marea Neagră să blocheze PUZ-ul. A început și acțiunile de isterizare ale populației pe tema micro-centralelor nucleare americane.
Dar CINE decide acolo? Aici devine FOARTE interesant. O persoană, atât – austriacul Alexander Egit (plus ajutoarele lui – Gertrud Kobler și Bernhard Obermayer).
De fapt – Greenpeace Europa de est este controlată COMPLET din Viena – nici una din entitățile din Europa de est nu are membrii în board locali, doar austriecii Egit și acoliții (am verificat pentru România, Polonia și Ungaria). E ca și cum o multinațională nu ar avea nici un administrator local nicăieri. E ceva nemaivăzut. Dl. Egit e foarte tare însă în Viena – acum 2 săptămâni a fost decorat de statul Austriac cu cea mai înaltă decorație posibilă. E primit de președintele Austriei. I se mulțumește public LA CEL MAI ÎNALT NIVEL de către STATUL austriac.
Mai e o chestie tare de tot. Egit a reușit prin magie să lanseze și Greenpeace China (!!!). Cum a acceptat Xi așa ceva? În plus – Viktor Orban a închis cam toate ONG-urile “străine” din Ungaria. Mai puțin pe cea a lui Egit (!!!). Greenpeace Ungaria e bine mersi.
Cine finanțează / de unde vin banii pentru Greenpeace Viena / Europa de Est ? Opac, nu se știe, nu ni se spune.
Și mai e ceva interesant. Gâgă de la Agent Green – unde a lucrat inițial? La Greenpeace! Era omul lui Egit. După – apar informații în presă ca ar avea vilă de milioane în Viena ca ar sta acolo. În paralel de Agent Green – a lucrat la ONG-ul din Viena “vier pfoten” ca director de campanii internaționale între 2011-15 (așa scrie pe LinkedIn). Deci stă în Viena sau nu? Refuză să spună. De unde vin banii la Agent Green? Cine îl plătește pe el??? Total opac, nu ni se spune.
Pe scurt – când vedeți acțiuni de astea – contează CINE DECIDE ASTA. Și DE CE ? Și de unde vin banii??? Și când începi să te uiți – te doare mintea ce descoperi…”

Cum răspunde Greenpeace

Am cerut un punct de vedere celor de la Greenpeace, dată fiind gravitatea acuzațiilor.

„Comunicarea noastră cu privire la datele financiare a fost mereu transparentă și accesibilă oricui. Aici găsiți raportul pentru 2022. Cel pe 2023 va fi publicat în curând. Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 55 de ţări din întreaga lume. Valorile noastre sunt non-violența, independența politică și promovarea soluțiilor, iar pentru a ne păstra independența, nu acceptăm donații de la guverne, partide politice sau companii, ci ne bazăm pe contribuţii de la persoane fizice și fundații cu valori comune.”, ne-a răspuns Mihnea Matache, care semnează ca PR & Comms la Greenpeace România. Atât.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit unul dintre fondatorii legendarei trupe Phoenix, „nebunul cu ochii închiși”

sâm feb. 10 , 2024
Florin „Mony” Bordeianu, unul dintre fondatorii legendarei trupe Phoenix, alături de Nicu Covaci, s-a stins ieri din viață. Florin „Mony” Bordeianu s-a născut pe 26 februarie 1948, la Beșenova Nouă, județul Timiș. El a fost, așa cum plastic și melancolic l-a numit, într-o postare pe Facebook, Sorin Toader, „nebunul cu […]

V-ar putea interesa și: