Andrei Gheorghe ar fi împlinit 60 de ani

Andrei Gheorghe, unul din cei mai buni oameni de radio din România, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. S-a stins din viață în 2018, în locuința sa din Voluntari.

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia. Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului şcolii de aviaţie. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia rusă-engleză), Universitatea din Bucureşti.

A avut o emisiune de mare succes la Radio Sky,

Un apropiat al lui Andrei Gheorghe, intitulată „Midnight Killer“. Sebastian Bodu, fost europarlamentar și șef al ANAF, a mărturisit în urmă cu mai mulți ani cum s-a născut ideea.

„Eu i-am dat ideea denumirii acelei emisiuni. Pe care a făcut-o ca nimeni altul“, a afirmat constănţeanul Bodu pe contul său de Facebook.

„Urma să se deschidă un nou post de radio în Constanţa, Sky FM, nucleul fiind format din câţiva redactori plecaţi de la Radio Constanţa. Andrei Gheorghe urma să fie redactor-şef (şi-a dat demisia de la Radio Constanţa… pe o casetă înregistrată). Ne-am întâlnit la Restaurantul Capitol şi i-am adus un eseu, aşa cum îmi ceruse. Tocmai se terminase serialul TV american Midnight Caller, iar eu scrisesem despre numeroşii analfabeţi care sună să intre în direct la câte un post de radio de-al nostru, de îţi vine să îţi tai venele când îi asculţi. Un fel de Midnight Killer. I-a plăcut aşa de mult sintagma încât şi-a denumit emisiunea astfel. Midnight Killer, emisiunea care a ţinut Constanţa trează“, a spus Sebastian Bodu.

A avut un rol secundar în filmele „Amen” (2002) al lui Costa Gavras, „Tinereţe fără tinereţe” (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop „Paraziţii” pentru albumul „Irefutabil”. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit „Dubla personalitate”. În 2006 a publicat volumul „Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraş”, însoţit de un CD audio în colecţia „Ego Publicistica” de la Editura Polirom.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.