Angajări ilegale la Aeroportul Mihail Kogălniceanu (și mașini casate, dar nu prea)

aeroport M Kogalniceanu

La Societatea Națională „Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanțaˮ SA, în perioada 14.04.2014-23.09.2014, a fost angajat un număr de 20 de persoane, fără respectarea prevederilor legale referitoare la încadrarea în bugetele de venituri și cheltuieli aprobate. Valoarea plăților nelegale aferente pe eșantionul verificat de către Curtea de Conturi este în sumă de 172.000 lei.

De asemenea, inspectorii Curții de Conturi au mai observat menținerea nejustificată în categoria de mijloace fixe a unor bunuri care nu îndeplinesc condițiile legale pentru a fi încadrate în această categorie, în sumă de 133.000 lei.

Interesant este și că nu au fost înregistrate în evidența contabilă bunuri rezultate din casarea a două autoturisme, acestea nefiind dezmembrate faptic, motiv pentru care, ca urmare a verificărilor, aeroportul a procedat la reînregistrarea în contabilitate a celor două autoturisme casate, acestea fiind utilizate în continuare. Credem că acest lucru este numai o eroare a conducerii, nu o încercare de a folosi în interes personal două mașini ale instituției, și sperăm ca acestă ”eroare” să nu dea de gândit și altora.

În perioada respectivă, director al aeroportului era Cristian Carsium Moldoveanu, fostul purtător de cuvânt al Consiliului Județean Constanța, pe vremea când președinte era Nicușor Constantinescu.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constanța: joi se oprește apa

Wed Feb 3 , 2016
Pentru realizarea unor lucrări de înlocuire a unui segment din conducta de alimentare cu apă ce pleacă din punctul termic nr. 33, de pe strada Pescarilor din municipiul Constanța, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 04 februarie 2016, în intervalul 08,00 – 20,00. Vor fi afectați de […]