Angajata OJPC care i-a făcut plângere lui Dumitru Babu, declarată incompatibilă de ANI, pentru că i-a făcut campanie electorală lui Horia Constantinescu

Poate vă mai aduceți aminte scandalul. O angajată a Protecției Consumatorilor Constanța l-a acuzat pe Dumitru Babu, fost viceprimar, că a bruscat-o, în timpul unui control la sediul firmei acestuia. S-a lăsat cu plângeri la autorități.

Agenția Națională pentru Integritate a anunțat astăzi că respectiva persoană, Maria Teodora Obreja, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, „întrucât a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.” 

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ, spun reprezentanții ANI.

Art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, spune următoarele: „(1) Funcționarul public poate candida pentru o funcție eligibilă sau poate fi numit într-o funcție de demnitate publică. (2) Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă: a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales”.

La alegerile locale din septembrie 2020, Maria Teodora Obreja a candidat din partea PPLUS la Consiliul Local Constanța. Partidul lui Dan Voiculescu era condus atunci, la Constanța, de Horia Constantinescu. După alegeri și-a dat demisia.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.