Angajații din sănătate, nemulțumiți că salariile le-au fost majorate cu 15%

Angajații din sistemul de sănătate pichetează joi sediile Ministerelor Sănătății și Muncii, exprimându-și nemulțumirea față de decizia guvernului de a majora salariile cu doar 15%. Această creștere este considerată de către reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” ca fiind insuficientă, acoperind doar parțial inflația și rămânând departe de nivelul acesteia din ultimii ani.

Federația a anunțat miercuri că va continua programul de proteste, deoarece guvernul persistă în intenția sa de a crește salariile de bază cu doar 15%, refuzând să negocieze în conformitate cu obligațiile legale. Într-un comunicat de presă, reprezentanții sindicatului au subliniat că această majorare nu reflectă o creștere reală a puterii de cumpărare a angajaților din sănătate, ci doar o acoperire parțială a inflației.

300 de membri ai Federației “Solidaritatea Sanitară” sunt așteptați să participe la pichetarea sediului Ministerului Sănătății între orele 12.00 și 13.30, urmată de pichetarea sediului Ministerului Muncii între orele 13.30 și 15.00. Aceste acțiuni reprezintă doar începutul unei serii de proteste planificate.

Protestul din pauza de masă” este următorul eveniment programat pentru 29 februarie 2024, fiind o repetiție pentru greva generală. Ultimul protest în stradă dinaintea grevei generale va avea loc pe 11 martie, în Piața Victorie, cu ocazia Zilei Naționale a Personalului Medical.

Reprezentanții sindicatului au subliniat că datele statistice oficiale arată că inflația în perioada 1 ianuarie 2022 – 1 ianuarie 2024 a fost de 23,59%. Ei argumentează că, pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare, salariile ar trebui indexate cu 25%, nu cu 15%, așa cum propune guvernul.

În concluzie, sindicaliștii susțin că propunerea actuală a guvernului va duce la o scădere reală a veniturilor salariale ale angajaților din sănătate, și solicită o creștere suplimentară de 22,4% pentru a asigura o recompensare echitabilă pentru toți angajații din domeniul sănătății.

Această decizie a angajaților din sănătate de a-și face auzită nemulțumirea vine în contextul unei creșteri continue a tensiunilor sociale, iar următoarele acțiuni de protest vor rămâne în atenția opiniei publice.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lipirea de afișe la întâmplare se pedepsește cu amendă

joi feb. 22 , 2024
Echipe de polițiști din municipiul Constanța au desfășurat, pe 19 și 20 februarie 2024, activități specifice privind verificarea respectării normelor legale referitoare la afişajul stradal.      Astfel, au fost identificate 24 de amplasamente în care au fost lipite mijloace publicitare de tipul afișelor stradale, aceste amplasamente nefiind locuri special amenajate pentru […]

V-ar putea interesa și: