Angajații Polaris au început să verifice conținutul pubelelor în zona de case

În noaptea de 11 septembrie, Polaris a demarat prima acțiune de verificare prin sondaj a conținutului pubelelor galbene și negre ce aparțin populației care locuiește la case.

În acest sens, s-au constituit echipe ce au însoțit pe traseu angajații care colectează deșeurile din cartierele de case.

„Dacă s-a constat că pubela conține deșeuri amestecate, controlorii au lipit pe pubelă o etichetă de neconformitate și un pliant care să informeze populația cum să colecteze separat, iar, în final, pubela nu a fost ridicată.”, au anunțat reprezentanții Polaris.

Până la următoarea colectare, cetățenii, a căror pubelă nu a fost ridicată, au obligația de a resorta deșeurile.

Ulterior au fost sesizate, pentru a lua măsuri, Poliția Locală, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică.

Cum trebuie colectat gunoiul

Ambalajele de plastic și cele metalice murdare (Pet-uri, recipiente de la produse cosmetice, alimentare, doze de aluminiu etc) se golesc de conținut, se clătesc, se strivesc și apoi se depozitează în pubela galbenă. Hârtia și cartoanele curate (necontaminate cu ulei sau alte substanțe) se pliază înainte de depozitare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenințare: din cauza grâului ucrainean, agricultorii români amenință că vor bloca Portul Constanța și vămile pentru o perioadă nelimitată

mar sept. 12 , 2023
Agricultorii români grupați în patru asociații, Pro Agro, LAPAR, UNCSV și AFF, au trimis o scrisoare deschisă autorităților din țară și Europa prin care atrag atenția că, dacă nu se iau măsuri, va urma sfârșitul sectorului agricol din România. Iată ce scriu aceștia: Având în vedere că România, împreună cu […]
TIRuri-port-constanta

V-ar putea interesa și: