Angajez fost primar cu experiență în presă. Domnule Radu Mazăre, sunteți interesat?

Cristi Hagi
Radu Mazăre își caută de muncă. Fostul primar spunea, acum câteva săptămâni, că mica lui agoniseală, circa 300.000 de euro cash, s-a dus pe onorariile avocaților și că are nevoie de salariu pentru a trăi.

”Am avut cheltuieli și au fost cheltuieli destul de mari. Urmează să fac lucrul ăsta să câștig și eu niște bani”, afirma pe 14 aprilie anul acesta.

E ceva ce nu se leagă însă în povestea lui Radu Mazăre.

Fostul lider PSD a declarat în nenumărate rânduri că își donează tot salariul pe care îl primește. TOT. Iată o declarație din România liberă: ”Un primar decent pentru un primar care nu a avut afaceri și nu are de unde să traiască din altceva, așa cum sunt eu, probabil că la nivelul Constanței apreciez că ar fi în regulă 3.000 – 3.500 de euro.”

Salariul pe care îl primea Radu Mazăre nu depășea 1.000 de euro.

”Dacă stau şi fac o comparaţie cu cât câştigă, spre exemplu, directorii de companii, de societăţi, de regii, salariul primarului este ridicol. Eu am vreo 4.000 de lei, adică o mie de euro. Ca să conduci o comunitate de 300 şi ceva de mii de oameni cu un salariu de 1000 de euro, haideţi să fim serioşi este disproporţionat”, a spus Radu Mazăre.

Rețineți: omul își dona salariul, dar avea un nivel de trai demn de invidiat: mașini scumpe, vacanțe exotice, locuință pe malul lacului, etc. Un adevărat play-boy milionar. Cum își permitea toate acestea? Oficial, din dividendele încasate de la multele firme la care este acționar. Ce s-a întâmplat între timp? Nimic deosebit. Firmele funcționează mai departe. Salariul de 4.000 de lei pe care l-a pierdut nu îl folosea oricum, ci îl dona. Avocații îi plătește de ani buni de zile. Tot el declara că nu face nicio mișcare fără ei.

Cum se explică atunci explicațiile lui Radu Mazăre? În opinia mea, există trei posibile explicații. Una dintre ele este că vrea să iasă din țară și că aceste declarații ar putea avea un oarecare efect asupra celor care îi interzic deplasările din România. A doua este că, fiind o persoană activă, are nevoie de activitate, nu neapărat de bani. A treia (și, credeți-mă, nu cea mai fantezistă) este că Radu Mazăre are nevoie să fie privit ca un martir de către electoratul său fidel. Nu se știe niciodată când va apela din nou la el, iar unele informații pe surse spun că timpul acela ar putea fi mai aproape decât cred unii.

Las însă la o parte orice teorii și conspirații și admit pentru o secundă că Radu Mazăre are nevoie de bani. Îi fac pe această cale o ofertă: sunt dispus să îl angajez la Constanța 100%, ca senior editor. Nu pe un salariu atât de mare ca cel pe care îl câștiga ca primar, dar unul bun, raportat la orele de muncă. Este o ofertă serioasă, pe care îl rog să o ia în considerare. Sunt convins că editorialele semnate de Radu Mazăre ar face un trafic frumos.

Ce ziceți?

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Palmierii din Peștera

Fri May 6 , 2016
Palmierii din Peștera au ieșit de la iernat. Primăria din localitate a amplasat mai multe exemplare în parcul central, zilele trecute. ”Este vorba despre 15 palmieri, care au stat pe perioada iernii la adăpost”, a precizat viceprimarul din Peștera, Tudorel Grosu. Acesta a precizat că este pentru al patrulea an […]