Animalele din microrezervație, pregătite pentru iernat VIDEO

Epidemia de coronavirus a dus la suspendarea programului cu publicul la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Angajații muncesc însă pentru bunăstarea animalelor și pentru a se pregăti pentru redeschidere.

Pentru că iarna adevărată va veni probabil în februarie, animalele sunt pregătite pentru iernat.

„Suntem în situația în care trebuie să luptăm doar cu mijlocele epidemiologice împotriva acestui virus. Ce înseamnă? Înseamnă că ne protejăm, să restricționăm mișcarea acestui virus. În ceea ce ne privește, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii am dorit să primim vizitatorii, la Microrezervație, la Delfinariu, la Acvariu ori la Planetariu. Însă, decizia autorităților locale, una foarte bună, este să nu stimulăm circulația oamenilor și, în consecință, vizita la muzee nu este trecută la excepție în ceea ce privește carantina. Din această perspectivă, toate muzeele sunt închise. Nu suntem singurii, în toată Europa avem situații de acest gen.”, a declarat directorul CMSN, Adrian Bîlbă.

Aceasta a precizat însă că, în toată această perioadă, echipa CMSN muncește.

„Îngrijim animalele, facem numere noi la Delfinariu, noi elemente de comportamente la delfini. Ne organizăm cu cei de la șantier pentru modernizări; avem o nouă investiție pentru păuni; lucrăm; strângem frunzișul, mai ales că nu este ușor să îndepărtezi tot ceea ce înseamnă material dendrologic la sfârșitul sezonului de vară. Din această perspectivă, facem Delfinariu frumos ca din ianuarie să vă așteptăm cu bine.“, a mai directorul CMSN.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

960 de cadre medicale din România, vaccinate împotriva covid 19 în prima zi a campaniei

Sun Dec 27 , 2020
Astăzi, 27 decembrie, a început campania de vaccinare împotriva covid 19 în România. Debutul a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din București. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de […]
Primul român, o asistentă medicală, s-a vaccinat împotriva covid 19 în aplauzele colegilor