ANPC a sancţionat EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL (EVOMAG), STUDIO MODERNA SA, JUMBO E.C.R. SRL , IKEA ROMANIA SA, CRISTIAN 76 TOUR SRL și FAN CURIER EXPRESS SRL pentru practici comerciale înşelătoare

horia constantinescu
Horia Constantinescu, președinte ANPC


Ca urmare a numarului mare de reclamatii inregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat contraventional cu avertisment operatorii economici EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL (EVOMAG), STUDIO MODERNA SA, JUMBO E.C.R. SRL, IKEA ROMANIA SA., CRISTIAN 76 TOUR SRL SI FAN CURIER EXPRESS SRL.


Abateriile constatate au vizat printre altele si nerespectarea termenelor privind livrare produselor, a montarii aparatelor de aer conditionat, aducerea la conformitate a produselor aflate in perioada de garantie, intarzierea livrarii coletelor, refuzul dreptului de denuntare a contractului in 14 zile (conf. OUG34/2014),precum si nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii a pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.

Actiunea de control coordonată de Horia-Miron Constantinescu, Presedinte ANPC si de catre Paul Anghel, Director General ANPC se incadreaza in practica unitara la nivel national pe care ANPC a demarat-o pentru a veni in sprijinul consumatorilor cu o solutionare cat mai rapida a sesizărilor,au fost stabilite următoarele termene:

  • termenul de raspuns la sesizare va fi de maxim 48 ore
  • termenul de livrare al produselor : maxim 15 zile de la data achizitionarii iar termenul de montaj al aparatelor de aer conditionat de maxim 7 zile de la datata achitarii serviciului.
  • toate termenele angajate de operatorul economic anuntate pe site cat si spatiul de vinzare al puctelor de lucru vor fi respectate operatorul economic va intreprinde toate demersurile pentru aducerea la indeplinire a celor mentionate anterior.respectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract
  • respectarea conditiilor generale privind furnizarea serviciilor postale, respectiv respectarea timpilor de livrare pentru toate tipurile de servicii postale interne si internationale, inclusiv termenele de returnare a contravalorii trimiterilor postale catre expeditor (sumele colectate de la destinatar).


„Acțiunea va continua până când toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor” a precizat Horia-Miron Constantinescu, presedinte ANPC.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O șoferiță de 77 de ani a lovit grav un pieton care mergea pe carosabil

mar sept. 3 , 2019
O șoferiță de 77 de ani a lovit grav un pieton care mergea pe carosabil. Polițiștii spun că oeri, în jurul orei 20.06, o femeie de 77 de ani, a condus un autoturism pe DN 39, din direcția Mangalia către Constanța. La un moment dat, în dreptul km 24+700, a […]

V-ar putea interesa și: