ANR a mai salvat 20 de oi de pe navă. Au rămas peste 14.500

Autoritatea Navală Română, care coordonează operațiunea de salvare a navei Queen Hind, răsturnată în portul Midia, au mai salvat 20 de ai. Au mai rămas pe navă sau pe lângă peste 14.500, cel mai probabil moarte, din cauza accidentului, înecate sau de foame.

ANR a interzis, astăzi, instituțiilor care participă la salvare să mai scoată vreun cuvânt despre subiect, spunând că va prezenta o situație la finalul acțiunii (care ar putea fi și anul viitor).

Subprefectul Ionuț Done a oferit câteva informații. Acesta a precizat că, de dimineață, a fost adusă o gabară lână navă, iar la 11.00 a început descărcarea furajelor și a animalelor în viață: peste 20 de oi au fost salvate.

La ora 15.00 a avut loc o întrunire privind asumarea de către reprezentantul armatorului a ranfluării navei, preluării animalelor și aducerea în siguranța a navei la chei.

Organizația Animals International – Romania a transmis, printr-un comunicat de presă, ce v-am anunțat și noi, în premieră, anume că vaporul morții a fost abandonat toată noaptea.

„Întreaga dimineață nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă.“, spun aceștia.

Organizația cere Guvernului României să oprească exportul cu animale vii. Sursa citată spune că cetățenii îi pot scrie premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro și să îi ceară să interzică exportul de animale vii. adevarul.ro.

„14.600 de oi au murit inecate in portul Midia dupa ce vaporul Queen Hind s-a scufundat imediat dupa plecarea spre Orientul Mijlociu. Filmarile surprinse de un amator arata o parte din aceasta imensa tragedie in momentele cand nava a inceput sa se incline. Acestea reprezinta inca o dovada ca exportul cu animale vii este un comert riscant si insuficient reglementat care trebuie stopat definitiv: http://animalsaus.org/DNV“, mai punctează Animals International – Romania.

Gabriel Păun, directorul organizaţiei pentru Europa a organizaţiei „Animal International“, spune, într-un comunicat de presă transmis astăzi, că o astfel de situaţie nu ar fi avut loc dacă România ar exporta carne, şi nu animale vii:

„Această tragedie putea fi evitată dacă existau proceduri pentru astfel de situaţii de urgenţă şi, mai ales, dacă România ar exporta carne în loc de animale vii”.

Gabriel Păun a descris şi scenele de groază cu animalele prinse în nava scufundată ca într-un sicriu de tablă.

„Imaginile pe care le-am obţinut includ mii de animale prăbuşite în pereţii laterali ai vasului înainte ca acesta să intre sub apă şi animalele să se înece, urmate de filmări de astăzi dimineaţă cu animale moarte plutind pe apă.

Constanța 100% a fost primul ziar care a relatat despre acest subiect. Detalii AICI.

Articole similare:

Ce are Autoritatea Navală Română de ascuns în cazul navei scufundate în portul Midia?

VIDEO Nava pe care au murit 14.000 de oi a plecat înclinată de la cheu

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Traficul navelor în portul Midia, restricționat, dar în siguranță

Mon Nov 25 , 2019
Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia, în prezent, se desfășoară în condiții de siguranță, cu evitarea zonei incidentului naval, a precizat directorul general al CNPAMC, Daniela Șerban. Șenalul navigabil este blocat parțial, dar în prezent, în condiții meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricționa manevrele. Aseară, 24 […]