Anthony Fauci: Date pozitive despre un nou vaccin vor sosi în circa o săptămână

vaccin covid 19

Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, a spus că datele pozitive despre al doilea vaccin Covid-19 ar putea veni rapid. Predicţia sa vine după anunţul privind eficienţa de peste 90% a vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech, relatează Mediafax.

Compania americană de biotehnologie Moderna va începe evaluarea datelor din studiile sale de vaccin de fază 3 „în decurs de o săptămână”, a dezvăluit dr. Fauci la Summitul Global Farmaceutic FT Live, miercuri.

El a spus că va fi „surprins dacă nu vom vedea un grad similar de eficacitate” cu rezultatele pozitive prezentate luni de Pfizer şi BioNTech, având în vedere că vaccinul este „identic în multe privinţe”.

„Ni s-a spus că, în câteva zile până la o săptămână vor face acelaşi lucru cu privire la date ca Pfizer”, a spus el, potrivit Financial Time.

Dr. Fauci conduce Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, care lucrează cu Moderna pentru dezvoltarea vaccinului şi contribuie la finanţarea procesului de fază 3.

Acţiunile la Moderna au crescut cu 7% la tranzacţionarea după-amiezii în New York.

Dr. Fauci a spus că rezultatele vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech din Germania, care au demonstrat eficacitatea de peste 90%, au fost mai bune decât spera.

Datele reuşite până în prezent pentru noua platformă ARN folosite atât de Moderna, cât şi de Pfizer sunt „un pas major nu numai pentru combaterea Covid-19, ci pentru întregul domeniu al vaccinologiei”, a spus el.

Miercuri, dr. Fauci a spus că nu a vorbit încă cu Joe Biden, preşedintele ales democratic al SUA care l-a învins pe Trump la alegerile de săptămâna trecută.

Joe Biden şi-a înfiinţat deja propriul grup de lucru Covid-19 pentru a încerca să se asigure că este gata când va prelua mandatul, în ianuarie.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Guvernul sprijină companiile din HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiile de turism. Câți bani vor primi

joi nov. 12 , 2020
Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Memorandumul pentru acordarea unui ajutor de stat companiilor din HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism. Firmele afectate vor primi 20% din pierderea suferită în 2020, faţă de cifra de afaceri din 2019. Pentru acordarea ajutorului, va fi solicitat avizul Comisiei Europene. „Pentru […]
hotel

V-ar putea interesa și: