Antreprenorii nu scapă de declarația de beneficiar real

claudiu nasui

Anul acesta a fost reintrodusă declarația de beneficiar real, pe care trebuie să o depună cei care dețin firme. Din păcate, Uniunea Europeană solicită ca anul acesta companiile românești să depună declarația de beneficiar real, astfel încât registrul central să fie complet, a anunțat ministrl Claudiu Năsui, ministrul Economiei (foto).

„Vestea bună este că, după depunerea acestei declarații anul acesta, de anul viitor revenim la sistemul mai simplu pe care l-am propus: se va depune declarația doar când au loc schimbări, nu în fiecare an. Avem și o a doua veste bună. Cu ajutorul colegului meu Stelian Ion și al doamnei Valentina Burdescu, președinte al ONRC, am reușit simplificarea declarației de beneficiar real (https://cutt.ly/ONRC_UBO), așa cum vă anunțam cu ceva timp în urmă (https://cutt.ly/MJ-ONRC). Le mulțumesc pentru susținere pe această cale. Noua declarație are doar o pagină și jumătate, este mai ușor de completat și nu trebuie însoțită de alte cereri, cum ar fi „cererea pentru depunerea declarației de beneficiar real”. Ea poate fi depusă fie în persoană, fie trimisă prin poștă sau e-mail cu semnătură electronică până pe 1 octombrie. După ce România își va îndeplini obligația față de Comisia Europeană de a avea acest registru completat, vom putea elimina definitiv declarația anuală.”, a spus ministrul.

A mai spus că acest lucru s-ar fi întâmplat deja, dacă birocrația ar fi fost mai simplă.

„Este foarte important felul în care se implementează o directivă de la bun început. O birocrație sufocantă face mai grea respectarea obligațiilor și de către contribuabili, și de către statul român. Vom continua discuțiile cu Uniunea Europeană pentru alte simplificări suplimentare, și vom continua să ușurăm povara mult prea mare asupra mediului privat.”, a conchis Claudiu Năsui.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.