Antreprenorul Grigore Comănescu a plătit un avion privat pentru aducerea din Italia a doi copii cu afecțiuni grave FOTO

Omul de afaceri Grigore Comănescu. Foto: Constanța 100%

Omul de afaceri constănean Grigore Comanescu a platit un avion privat pentru aducerea din Italia a doi copii cu afectiuni grave, a anunțat Asociația Blondie, printr-un comunicat de presă.

„Sunt doi copii care s-au luptat pentru viata lor. Au facut tratamente in Italia si au trecut prin mari suferinte. Le doresc multa sanatate, sa se recupereze total sis a traiasca frumos. Ma bucur ca am putut sa ajut la repatrierea lor din cea mai rosie zona de pe glob. Le doresc parintilor Mayei si Gabrielei tot binele din lume. De asemenea, le urez “sarbatori fericite!” cu ocazia Pastelui. Si eu sunt parinte si bunic. Am 4 nepoti, care ma fac fericit. Felicit Asociatia Blondie pentru toate eforturile pe care le depune pentru a nu lasa pe nimeni in urma” – a declarat antreprenorul Grigore Comanescu, proprietarul companiei Comprest Util care a facut posibil zborul.

Maya si Gabriela sunt doi copii cu afectiuni grave pe care criza COVID – 19 i-a gasit impreuna cu mamele lor, blocati in clinici din Italia. Astazi, la ora 19.00, fetitele in varsta de 3 si 13 ani au aterizat pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa “Aurel Vlaicu” cu un avion privat pus la dispozitie de Asociatia Blondie cu sprijinul COMPREST UTIL.

Costul transportului a fost de 21.000 euro.

Maya a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer – ependinom anaplazic parietal drept. Dupa o operatie complicata si 14 luni de chimioterapie, s-a luat decizia sa se continue radioterapia in afara tarii. In luna februarie a fost acceptata la Clinica din Trento, Italia, unde a suportat 33 de sedinte de protonoterapie.

Gabriela s-a nascut cu cu hidrocefalie, spina bifida si scolioza pentru care a suportat deja 11 interventii chirurgicale. Nu merge si este sondata urinar de mama ei, de 3 ori pe zi. Gabriela se afla la Clinica Niguarda din Milano din luna februarie.

Niciunul dintre cei doi copii nu ar fi putut fi transportat cu un avion de linie sau alaturi de alti pasageri, fara ca viata lor sa fi fost pusa in pericol si toata suferinta atator luni de tratament sa fi fost in zadar.

„Rar vorbim despre o actiune incheiata spunand cat a fost de greu pentru ca emotia reusitei te face sa uiti de asta. Dar sa aduci din Milano, in aceasta perioada doi copii atat de bolnavi a parut in multe momente o actiune imposibila! Multumim d-lui Grigore Comanescu si Comprest Util pentru ca a raspuns strigatului nostru de ajutor pentru doua familii care nu mai vedeau nicio sansa de a se intoarce in siguranta acasa”, a spus Adelina Toncean, fondator Asociatia Blondie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tot personalul medical și non-medical din unitățile sanitare din Constanța va fi testat pentru depistarea noului coronavirus, cu ajutorul Grup Servicii Petroliere

vin apr. 10 , 2020
În contextul pandemiei de COVID-19, Direcția de Sănătate Publică din Constanța a început derularea unui program de testare a personalului medical și non-medical din unitățile sanitare. Cadrele medicale și non-medicale vor fi testate pentru depistarea noului coronavirus de două ori la o diferență de 11 zile. Astfel, aproximativ 1600 de […]

V-ar putea interesa și: