Anul viitor se va efectua Recensământul General Agricol

Anul viitor, în perioada 1 februarie – 30 aprilie 2021 se efectuează, la nivel naţional, în toate unităţile administrativ-teritoriale din România, Recensământul General Agricol cu an de referință 2020 (RGA 2020).

Recensământul General Agricol va furniza indicatori statistici pentru fundamentarea şi punerea în aplicare a politicilor naţionale şi europene în domeniul agricol.

„Colectarea datelor pentru recensământul de probă se va desfășura în perioada 12 – 23 octombrie 2020. Pentru recensământul de probă au fost selectate 4500 exploatații agricole, cu și fără personalitate juridică, din toate județele țării, după o serie de criterii care să permită o primă verificare, cât mai complexă, a modului de organizare și a instrumentarului statistic.”, a declarat Monica Eliana Constantin, director executiv al Direcției Județene de Statistică din Constanța.

Pentru județul Constanța au fost selectate 100 exploatații agricole din localitățile Agigea, Cumpăna si Valu lui Traian.

Pentru colectarea datelor va fi utilizat un chestionar electronic încărcat pe tablete. Chestionarul electronic este dezvoltat de experții Institutului Național de Statistică cu sprijinul Băncii Mondiale, iar variabilele incluse în chestionarul electronic au fost avizate de Comisia Centrală. Colectarea datelor la recensământul de probă va fi realizată de reprezentanţii Direcției Județene de Statistică Constanţa, care se vor legitima corespunzător și vor pune la dispoziție documente care să îi ateste calitatea.

Având în vedere contextul epidemiologic actual colectarea datelor se va face faţă în faţă la sediul unităților cu personalitate juridică, respectiv domiciliul exploataţiilor agricole fără personalitate juridică, la sediul primăriei cu
programarea prealabilă a reprezentanţilor exploataţiei agricole sau telefonic.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O gașcă de tineri irakieni a intrat ilegal în județul Constanța VIDEO

Mon Oct 12 , 2020
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat în apropierea frontierei de stat, la marginea unei păduri, 20 de cetățeni din Irak, care au încercat să intre ilegal în România din Republica Bulgaria, pe la frontiera „verde”, cu scopul de ajunge într-un stat din vestul Europei. […]
migranti irakieni