Anunț important al primăriei pentru constănțenii care au un loc de parcare

Primăria Constanța anunță că locuitorii care dețin o autorizație pentru rezervarea unui loc de parcare au termen până la 31 martie să achite taxa aferentă acestuia.

Persoanele fizice trebuie să achite 200 de lei pentru prelungirea autorizației, iar persoanele juridice vor plăti 900 de lei/an sau 150 de lei/lună pentru autoturisme, iar pentru autoutilitarele cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4 t și gabarit care se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare destinat autoturismelor 1.800 lei/an sau 300 de lei/lună.

În cazul în care taxa nu este achitată până la 31 martie, autorizația poate fi anulată, iar locul de parcare redistribuit dacă pentru parcarea respectivă mai există alte cereri depuse.

Autorizația se reînnoiește automat pentru anul următor în situația în care solicitantul nu renunță expres la aceasta până la data de 15 decembrie a anului în curs și are achitată taxa pentru anul curent.

Încasarea taxei este realizată de către Serviciul Public de Impozite și Taxe, iar cei care doresc să depună solicitări pentru rezervarea unui loc de parcare o pot face la sediul Primăriei Municipiului Constanța din strada Ștefan Mihăileanu nr. 10.

Potrivit HCL 235/28.06.2018, în funcţie de tipul parcării, pentru parcările rezidenţiale, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17.00 – 08.00, inclusiv sâmbăta, duminica şi in zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00.00 – 24.00. Prin urmare, în intervalul 08.00 – 17.00, de luni până vineri inclusiv, deţinătorul autorizaţiei rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosinţă prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acest loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.