Aparatură nouă la Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul Județean Constanța

injectomat
Injectomat

Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotată săptămâna aceasta cu aparatură nouă.

De ultimă generație, spun reprezentanții spitalului.

Este vorba despre 42 injectomate, 7 infuzomate și 7 stații de injectomate, achiziționate în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială. Acestea au fost distribuite după cum urmează:

1.STI ADULȚI

-30 injectomate

-5 infuzomate

-6 stații cu 4 și 6 seringi

2.STI COPII

-5 injectomate

-2 infuzomate

-1 stație cu 4 seringi

3.BLOCURI OPERATORII

-5 injectomate

4.MEDICINĂ INTERNĂ II

-2 injectomate pentru saloanele de urgență

infuzomat
Infuzomat

„În secția ATI sunt internate cele mai grave cazuri, pacienții de aici fiind de cele mai multe ori, în stare critică. Aparatura de ultimă generație primită zilele acestea ridică gradul de siguranță al bolnavilor și permite ca fiecare pat să fie dotat cu infuzomat și injectomat. În luna martie, secția clinică ATI a fost dotată, tot grație Ministerului Sănătății și Băncii Mondiale, cu 10 paturi speciale, concepute expres pentru pacienții aflați în stare critică.”, au precizat reprezentanții SCJU.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Mangalia a câștigat la licitație o plajă

vin mai 25 , 2018
Primăria Municipiului Mangalia a câștigat, recent, un sector de plajă, la licitația organizată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Autoritățile locale intenționează să amenajeze în zona respectivă – subsector 6, situat pe raza localității – o plajă publică destinată în special locuitorilor orașului. Plaja are o suprafață de 6153 mp […]
Plaja Mangalia

V-ar putea interesa și: