Aparatură nouă pentru Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a primit aparatură nouă, în secția Anestezie Terapie Intensivă și compartimentul ATI Copii.

Fiecare pat dispune, în momentul de față, de monitor și ventilator, stație centrală de injectomate și pompe volumetrice.

În această perioadă Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei ” Constanța a fost dotat cu 42 monitoare funcții vitale, 24 ventilatoare (medii și ultraperformante) și 3 stații centrale.

Monitor plus ventilator

Bunurile au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială. Întregul personal din cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă și compartimentului Anestezie Terapie Intensivă Copii a fost special instruit pentru a exploata corect aparatura primită.

Stațiile centrale asigură monitorizarea centralizată a pacienților critici. Practic, toate monitoarele din salon sunt vizibile în același timp, pe un singur ecran. Medicii si asistentele pot vizualiza concomitent parametrii funcțiilor vitale la toți pacienții din salon.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.