Apel către rromi: „Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială”

Dumitru Petrică - președintele Asociației Partida Romilor “Pro Europa” - sucursala județeană Constanța, apel către cetățenii romi: “Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială.”

Dumitru Petrică, președintele Asociației Partida Romilor “Pro Europa” – sucursala județeană Constanța, face un apel către cetățenii romi. „Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială.”, este mesajul acestuia.

Iată ce spune:

„Doamnelor și domnilor, Hristos a înviat!

Mă numesc Dumitru Petrică și vă vorbesc astăzi în dublă calitate:  de președinte al Asociației Partida Romilor “Pro Europa” – sucursala județeană Constanța și în calitate de etnic rom, născut, crescut în Constanta și îngrijorat de situația cu care ne confruntam în aceste zile. Această pandemie nu ține cont de etnie sau statut social, ne afectează pe toți în egala măsură. Romii, ca și cetățenii majoritari, trebuie să respecte măsurile impuse de autoritățile competente. Noi asta am promovat încă din momentul apariției decretului prezidențial. Să stea în casă, să respecte distanțarea socială pentru că altfel nu reușim să învingem această pandemie. Da, într-adevăr, sunt persoane care sfidează legea. Persoane care nu știu sa respecte legea îi pun în pericol pe toți cei din jurul lor și din dorința de a ieși în evidentă comit anumite fapte antisociale. Indiferent de etnia lor, aceștia trebuie sancționați de autoritățile competente, fără niciun dubiu.

Noi nu îi apărăm pe cei care sfidează legea și autoritățile polițienești. Indiferent de faptele lor, cei care comit infracțiuni trebuie sancționați. Cei care greșesc, indiferent de etnie trebuie să se supună legii.

Acum, pentru ca urmează Sf. Gheorghe, Paștele Blajinilor, Înălțarea, fac apel la cetățenii de etnie romă să stea în casă. Să respecte legea și măsurile dispuse de distanțare socială. Știu ca este foarte greu să ne schimbam comportamentul peste noapte, în special atunci când vorbim de rudele noastre decedate și datinile noastre de Paștele Blajinilor, însă dacă vrem sa trecem peste situația asta, haideți sa stăm acasă și să ne gândim la cei dragi noua. Încă o dată, fac apel la toți cetățenii noștri să dea dovada de spirit civic și înțelegere față de toți semenii. Infracționalitatea nu are etnie. Mulțumesc”.

Apelul vine în contextul în care unii cetățeni rromi obișnuiesc să petreacă în cimitire de Paștele Blajinilor.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dr. Florian Stoian: „Răpus de un virus mic, un OM mare a trecut în neființă, intubat, izolat, fără a putea fi mângâiat și alinat de soție sau copil”

mie apr. 22 , 2020
Un doctor din Constanța s-a stins din viață, răpus de coronavirus. Se pensionase. Ultima sa zi de muncă a fost 6 aprilie 2020. Pe 8 aprilie a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, pe 21 a murit, la Institutul Matei Balș din București. Un mesaj emoționant de adio […]

V-ar putea interesa și: