Apple nu va mai repara iPhone-uri pierdute

iPhone X
iPhone X

Tehnicienii Apple şi cei ai service-urilor autorizate au primit instrucţiuni prin care li se cere să refuze repararea iPhone-urilor marcate ca pierdute în registrul GSMA.

Într-un e-mail trimis de Apple şi văzut de MacRumors, se transmite că service-urile oficiale nu vor mai face reparaţii dacă un iPhone a fost marcat ca pierdut (potenţial furat) în cadrul registrului GSMA.

Acest registru este, în fapt, o bază de date cu numerele unice şi alte informaţii despre telefoane. Spre exemplu, un telefon raportat ca furat sau pierdut la poliţie ar trebui să apară ca atare şi în registrul GSMA.

De partea cealaltă, când un iPhone marcat drept pierdut ori furat ajunge într-un service oficial, inginerii de aici vor primi o notificare care le va afişa statutul dispozitivului, iar aceştia vor refuza reparaţia.

Ce nu este clar, deşi ar fi normal, este dacă service-urile oficiale vor anunţa şi poliţia în cazul în care un iPhone pierdut ori furat este trimis pentru reparaţii.

Repararea este refuzată şi dacă pierderea sau furtul este raportat prin intermediul serviciului Find My, disponibil pe dispozitivele Apple. În acest caz, un utilizator care-şi pierde iPhone-ul, de exemplu, poate intra de pe iPad, Mac sau de pe orice alt dispozitiv prin intermediul unui browser web pentru a-l marca drept pierdut sau furat.

 


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape 25.000 de carduri Respect vor fi alimentate joi

mie mart. 30 , 2022
Mâine, cele 24.944 de carduri RESPECT care au fost distribuite constănțenilor vor fi alimentate cu câte 50 de lei, a anunțat Primăria Constanța. Cardul, care este foarte ușor de folosit, va putea fi utilizat doar pentru achiziționarea de alimente conform regulamentului programului RESPECT.  Cu acest card se pot efectua operațiuni […]
tichet respect

V-ar putea interesa și: