Aproape 100 de școli din Constanța funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

elev

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că din cele 634 de clădiri unde funcţionează unităţi de învăţământ, 29 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, peste 500 nu necesită această autorizaţie, iar aproape 100 nu o deţin.

Inspectoratul Şcolar a transmis luni, că 29 de clădiri unde se află unităţi de învăţământ au autorizaţie ISU de securitate la incendiu, 96 nu au un asemenea document, iar 509 nu necesită această autorizaţie. În judeţul Constanţa se află 634 de clădiri unde funcţionează unităţi de învăţământ.   

Obligația legală de obținere a autorizației de securitate la incendiu aparține proprietarului clădirii, care e în cazul școlilor de stat autoritatea publica locală, adică primăria.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat luni situaţia celor 26.471 de clădiri din ţară unde se derulează actul didactic. Astfel, puţin peste 15% au autorizaţie de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste clădiri sunt în curs de obţinere a acestor autorizaţii, aproape 50% nu necesită autorizaţie, iar 15% necesită autorizaţii de securitate la incendiu şi care nu au autorizaţie şi nici măcar nu sunt în curs în obţinere.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.