Aproape 1,5 milioane de salariați câștigă sub 50 de lei pe zi

lei

Aproape 1,5 milioane de salariați câștigă salariul minim pe economie, adică 1386 de lei, ceea ce înseamnă sub 50 de lei pe zi. O sumă cu care nu se poate trăi decent. Cei mai mulți dintre ei, 1,4 milioane, sunt în sistemul privat. Circa 80.000 provin din sistemul de stat, dar aceștia beneficiază de anumite sporuri.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, consideră că „România sărăciei este legată şi de cei care sunt plătiţi cu salariul minim”, atrăgând atenţia asupra faptului că cei 1,4 milioane angajaţi din sistemul privat declaraţi ca având venituri echivalente cu salariul minim pe economie „trăiesc în situaţii aproape identice cu unii care sunt dependenţi de ajutorul social”.

„Să ştiţi că România sărăciei nu e doar legată de asistenţa socială. România sărăciei este legată şi de cei care sunt plătiţi cu salariul minim. Avem în sistemul public aproximativ 80.000 de persoane. Hai să spunem că în sistemul public multe sporuri – şi de aceea eu nu sunt atât de radicală pe subiectul sporurilor – s-au creat unele sporuri ca artificii pentru a le mai suplimenta veniturile, dar, pe fond, avem 80.000 în sistemul public plătiţi cu salariul minim”, a declarat Turcan, marţi seară, la B1 Tv. 

Ea a adăugat că mai gravă este situaţia celor din sectorul privat plătiţi cu salariul minim, despre care a spus că trăiesc aproape la fel de greu precum beneficiarii de ajutoare sociale. 

„Însă mult mai dramatică este situaţia în sectorul privat. În sectorul privat avem 1.400.000 de oameni declaraţi cu salariul minim. Acei oameni trăiesc în situaţii aproape identice cu unii care sunt dependenţi de ajutorul social şi acolo avem obligaţia să creştem ocuparea, să venim cu măsuri active, să sprijinim mediul economic, să-i îndemnăm să intre în piaţa muncii, să ceară locuri de muncă din ce în ce mai bine pregătite”, a adăugat ministrul.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

România va fi deschisă de Paște. Până atunci va primi cel puțin 5,7 milioane de doze de vaccin împotriva covid

Tue Mar 9 , 2021
România va fi deschisă de Paște. Până atunci va primi cel puțin 5,7 milioane de doze de vaccin împotriva covid în martie și aprilie, a anunțat premierul Florin Cîțu. „Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna […]
florin-citu-1