Aproape 2,5 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

refugiati-ucraina-1

Aproximativ 225.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 59.400 de mijloace de transport au efectuat, sâmbătă, formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, a anunţat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Pe sensul de intrare în România au fost 111.900 de persoane, dintre care 10.644 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 5,74% faţă de ziua precedentă).

Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict) şi până sâmbătă, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 2.474.780 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, sâmbătă, 86 de fapte ilegale (39 de infracţiuni şi 47 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 19.400 lei.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 15 cetăţeni români din diferite motive legale.

Potrivit MAI, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 72.495 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 49 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Procurorul Teodor Niță, campion european în lupta împotriva criminalității de mediu

Sun Oct 2 , 2022
Procurorul constănțean Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a fost distins, vineri, 30 septembrie, în cadrul Adunării Generale a Rețelei Europene a Procurorilor pentru Mediu (ENPE), cu premiul principal GAIA pentru excelenta contribuție în lupta împotriva criminalității împotriva mediului. Adunarea a fost organizată la […]
procurorul teodor nita