Aproape 80% din locurile din spitalele covid sunt libere

spital-boli-infectioase-constanta-1

În acest moment, în spitalele covid din județul Constanța sunt 128 de persoane internate, dintre care 125 din județul Constanța și 3 din altele. Totalul locurilor este de 622, ceea ce înseamnă că 79,4% din locuri sunt libere. Unul din spitale mai are un singur pacient.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 36 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 11 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 29 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 47 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 4 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 1 ocupat).

La nivelul județului sunt 1.779 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 384 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 518 cadre didactice, 1.276 de elevi, 268 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.808 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (404), asistenți medicali (824) și personal auxiliar (580).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 102 teste antigen rapide și 321 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 167 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 41.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 108 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 09 mai a.c., 250 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.306 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.512 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.206 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Incendiu în Henri Coandă. Teo Hira, RAEDPP: Locuitorii nu le-au dat voie pompierilor să intre în locuințe

Mon May 10 , 2021
Un incendiu puternic a izbucnit în a doua zi de Paște în campusul social Henri Coandă din municipiul Constanța. Directorul RAEDPP, Teo Hira, a povestit, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV, un episod mai neobișnuit din timpul intervenției. „Am fost informat de un angajat că avem un incendiu acolo. […]
incendiu henri coanda